Nainen käyttää älypuhelinta salilla
Älypuhelimella voi tehdä salilla muutakin kuin ottaa selfieitä.

Tehokkaan treenin tueksi on tarjolla lukuisia mainioita treenisovelluksia. Esittelemme tässä viisi suosikkiamme.

© iStock

5 sovellusta treenaajan älyluuriin

Panostatko painoharjoitteluun vai kaipaatko pientä motivaatiolisää päästäksesi taas liikkeelle? Listasimme viisi mainiota treenisovellusta moneen menoon.

tiistai 17. heinäkuuta 2018

Treenisovelluksia moneen menoon

Niin Android- kuin iOS-järjestelmiä käyttäville puhelimille on saatavana jos jonkinlaisia treenisovelluksia, ja tarjonnan viidakossa voi helposti mennä sormi suuhun juuri omiin tavoitteisiin sopivaa sovellusta etsiessä. Homman helpottamiseksi listasimme muutaman oman suosikkisovelluksemme.

Lue alta lisää treenisovelluksista niin juoksijoille, fitnessfanaatikoille, joogeille, liikuntaharrastusta vasta aloitteleville ja niille, joilla treenin sovittaminen arkeen tuottaa hieman liikaa haastetta. Sovellukset ovat englanninkielisiä.

Treenivaatteilla on suuri merkitys motivaatiolle! NYT saat korkeavyötäröiset trikoot ja mukavan treenitopin + 4 KUNTO PLUS -lehteä 24,90 eurolla.

Couch to 5K

Kenelle?
Aloittelevalle juoksijalle, jolla on tavoitteena jaksaa juosta viisi kilometriä yhteen menoon – ilman ylikuormituksen tai rasitusvammojen riskiä. 

Mitä saat?
Couch to 5K -sovellus sopivat hyvin vasta-alkavalle juoksijalle. Harjoittelussa vuorotellaan juoksua ja kävelyä, mikä on turvallinen tapa totuttaa kehoa uuteen treenimuotoon. Myös motivaatio pysyy yllä, kun treeni ei käy heti liian raskaaksi. Käyttäjä voi valita neljästä virtuaalivalmentajasta, jotka opastavat ja kannustavat pitkin matkaa. Yhdeksän viikon aikana treenataan kolmesti viikossa, minkä jälkeen kunto on kehittynyt, että viisi kilometriä taittuu yhdellä rupeamalla. 

Hinta: 3,49 €

Meiltä saat treeniohjelmat niin juoksuun, lihaskuntoharjoitteluun, joogaan kuin crossfit-harjoitteluunkin – ja moneen muuhun. Valitse juuri omiin tavoitteisiisi istuva ohjelma täältä ja aloita jo tänään.

Seven – 7 Minute Workout App

Kenelle?
Arjen kiireiden painamalle treenaajalle, jolle tekee tiukkaa saada yksikin juoksulenkki sovitettua viikon menojen sekaan ja joka on valmis astumaan treenin tähden muutamaksi minuutiksi kauas mukavuusalueeltaan.

Mitä saat?
Seitsemän minuuttia vapaata aikaa löytyy takuulla jokaiselta, ja tämä sovellus tarjoaa tehokkaan, omalle tasolle sopivan ja omia tavoitteita tukevan ohjelman. Seitsemän minuutin treeneihin ei tarvita mitään välineitä, ja ne voi tehdä missä vain. Harjoitteissa riittää valinnanvaraa, ja kaikki on havainnollistettu 3D-kuvituksin. Treenaaja voi myös haastaa itseään päivittäisellä treenihaasteella, joka auttaa pitämään motivaatiota yllä, tai kisata ystävien kanssa. 

Hinta: Sovellus on ilmainen, mutta halutessaan voi maksusta saada käyttöönsä lisää harjoitteita.

Nike Training Club

Kenelle?
Tehotreenaajalle, jotka haluaa vaihtelua harjoitteluunsa uusista treeniohjelmista ja harjoitteista.

Mitä saat? Treenisovellus on kuin henkilökohtainen valmentaja, joka tarjoaa kaiken tasoisille liikkujille räätälöityjä treeniohjelmia aina lihas- ja kestävyystreenistä joogaan. Käyttäjä päättää itse, kauanko treeni kestää, paljonko siihen saa ohjausta ja käytetäänkö siinä välineitä. Sovelluksessa on valittavana yli 160 treeniä, ja halutesssan voi treenata vaikka Serena Williamsin ja Cristiano Ronaldon malliin. Kaikki harjoitteet on esittey kuvin ja videoin. 

Hinta: Ilmainen

Endomondo

Kenelle?
Juoksijalle, kävelijälle, pyöräilijälle tai muiden lajien harrastajalle, joka haluaa seurata treeninsä tehoa.

Mitä saat? Treenisovellus seuraa GPS:n avulla käytettyjä reittejä ja kertoo muun muassa treeniin käytetyn ajan, nopeuden, matkan sekä kulutetut kalorit. Sen avulla voi myös analysoida omia treenejään esimerkiksi treenipäiväkirjan avulla. Lisämotivaatiota kaipaava voi seurata muiden treenejä ja jakaa omia treeniyhteenvetoja Facebookissa. 

Hinta: Sovellus on ilmainen, mutta käyttäjä voi halutessaan päivittää sen maksulliseen ja mainoksettomaan Endomondo Premiumiin.

Pocket yoga

Kenelle?
Joogaa rakastavalle.

Mitä saat? Sovellus on helppo käyttää, ja sen avulla voi tehdä harjoituksen niin omassa olohuoneessa, luonnon helmassa, hotellihuoneessa – tai melkeinpä missä vain. Käyttäjä voi aluksi valita sopivan tason ja keston harjoitukselle. Lempeä ääni ohjaa asanasta toiseen, ja rauhoittava taustamusiikki luo tunnelmaa. Jos jokin asana tuottaa vaikeuksia, sovelluksen kattavasta hakemistosta löytyvät kaikki harjoitteet yksityiskohtaisesti kuvattuina. 

Hinta: 3,49 €

Ryhti suoraksi kolmella tehokkaalla harjoitteella

Miksi treenivaatteella on väliä

Monikaan asia ei latista treeni-intoa yhtä tehokkaasti kuin kainaloita hiertävä toppi, hikisenä selkään liimautuva treenipaita ja valuvat tai vyötäröltä rullautuvat treenihousut. Panosta siis kunnon treenivaatteisiin, olet sen ansainnut.

JUURI NYT tarjoamme tyylikkäät, LAADUKKAAT, korkeavyötäröiset trikoot ja hyvännäköisen, väljän treenitopin + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä, jonka joka numerossa on hyvinvointivinkkejä jokaiseen päivään, tehokkaita treeniohjelmia sekä herkullisia ja helppoja reseptejä yhteishintaan 24,90 €. Kannattaa pitää kiirettä, sillä tämä erinomainen tarjous ei ole enää kauaa voimassa.

Katso tarjous TÄÄLTÄ!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee