Pakaralihakset

Pakarat koostuvat kolmesta lihasparista: isoista pakaralihaksista (gluteus maximus), keskimmäisistä pakaralihaksista (gluteus medius) ja pienistä pakaralihaksista (gluteus minimus). Lue, mitä tärkeitä tehtäviä kullakin lihasparilla on kehon liikuttamisessa ja tasapainon ylläpitämisessä.

Treeniasuisen naisen takamus

Pakaralihakset koostuvat kolmesta lihasparista: isoista pakaralihaksista, keskimmäisistä pakaralihaksista ja pienistä pakaralihaksista. Näistä iso pakaralihas on se, joka näkyy peppua peilistä katsoessa. Keskimmäinen pakaralihas löytyy ylempää pakaran sivusta ja pieni pakaralihas syvemmältä ison pakaralihaksen alta.

Iso pakaralihas

Iso pakaralihas tasapainottaa kehoa ja mahdollistaa eteenpäin suuntautuvan liikkeen. Iso pakaralihas laiskistuu ja heikkenee, jos sitä ei osaa aktivoida kunnolla liikkuessa.

Keskimmäinen pakaraliha

Keskimmäinen pakaralihas pitää kehon suorassa niin, ettet kaadu kävellessä tai seistessä sivulle. Tämä lihas työskentelee esimerkiksi yhdellä jalalla seisottaessa.

Pieni pakaralihas

Pieni pakaralihas sijaitsee kahden isomman pakaralihaksen alla, ja sillä on tärkeä tehtävä lonkkanivelen loitonnuksessa ja sisäkierrossa.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background