Tämän vuoksi syksy on parasta aikaa treenata

Ruskan upeat värit ja täydelliset ulkoilusäät – kesän ja joulun väliset kuukaudet sopivat erinomaisesti treenaamiseen. Kerromme, miksi.

Nainen treenaa metsässä syksyllä.

SYKSY – Syksy tarjoaa upeat puitteet ulkona treenaamiseen.

Syksyllä moni alkaa viihtyä yhä enemmän kotioloissa. Säiden viileneminen ja arkeen paluu ei ole kuitenkaan mikään syy lykätä treenaamisen aloittamista. Kesä- ja joululoman välinen aika on nimittäin juuri paras ajankohta aloittaa ja vakiinnuttaa uusia, terveellisiä tapoja. Lue kuusi hyvää syytä siihen, miksi syksy on parasta aikaa treenata.

Edessä pitkä ja ehjä treenikausi

Jos oma treeniputki tahtoo katketa erilaisten pyhäpäivien rikkoessa arjen rutiineja, syksy on paras aika aloittaa esimerkiksi uusi treeniohjelma. Kesän jälkeen alkaa nimittäin pitkä putki ilman pitkiä pyhiä tai pitkää lomaa ennen kuin joulu alkaa kolkutella ovella.

Ei enää kuuma muttei vielä kylmä

Syksyllä lämpötila on ulkona treenaamiseen suorastaan ihanteellinen, kun helteet ovat jo ­takana mutta pakkaset – ja liukkaat – vielä kaukana edessä. Aurinkoisina päivinä paiste jaksaa vielä lämmittää poskia, mutta reippaassakaan treenissä ei tule tukala olo.

Lue myös: Välikauden varusteet juoksijalle

Ruskaa hehkuva luonto

Ulkoilijoita hemmotellaan upeilla ruskan sävyillä, ja kuulaat syyspäivät kutsuvat ulos liikkumaan. Syksyn väriloistoa voi ihailla niin metsissä kuin kaupunkiluonnossakin.

Vahvistusta vastustuskyvylle

Säännöllinen liikunta tukee vastustuskykyä, mikä on hyvä uutinen etenkin syksyllä flunssakauden jälleen käynnistyessä. Lähde siis lenkille, hyppää pyörän selkään tai nosta rautaa salilla – kaikki liikunta on hyvinvoinnille hyödyksi ja auttaa jaksamaan paremmin niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Lue myös: Vastustuskyky – mikä se on ja miten se toimii?

Alkuun ennen joulua

Monille joulukuu on hankala – ei silti toki mahdoton – ajankohta aloittaa uusia rutiineja. Kun treenirutiinit on vakiinnutettu jo syksyn aikana, niitä on helppo jatkaa joulun aikaankin ja edelleen vuoden vaihduttua. Liikunta auttaa jaksamaan vuoden pimeimpään aikaan.