Välikauden varusteet juoksijalle

Vaihtelevat kelit aiheuttavat päänvaivaa monelle juoksijalle etenkin syksyisin ja keväisin - joko on liian kuuma tai liian kylmä. Annamme vinkit lenkkipukeutumiseen välikausien moninaisiin sääoloihin.

Nainen lenkillä syysmetsässä

Raikas syyssää on mitä parhainta aikaa juoksijalle. Lämpötilan vaihtelut, tuuli ja sade asettavat kuitenkin haasteita pukeutumiselle: pilvien lomasta pilkistävä aurinko voi lämmittää vielä kovin kuumasti ja toisaalta sadekuuro yllättää mennen tullen. Syyslenkeille varustautumisessa kerrospukeutuminen onkin kaiken a ja o. Näin iho pysyy kuivana ja lämpimänä vaihtelevissa olosuhteissa. Juoksulenkille pukeuduttaessa on sitä paitsi aina vain hyvä, jos lähtiessä on hieman vilu, sillä juostessa keho lämpiää nopeasti.### Vaatevinkit syys- ja kevätlenkeille

Alin kerrosAluskerroksen on syytä olla hyvin hengittävää ja kosteutta siirtävää materiaalia, joka pitää ihon ­­kuivana. Lyhyt- tai pitkähihainen ohut tekninen aluspaita on hyvä valinta ihoa vasten. Lämpimiin päiviinKauniille, tuulettomalle säälle riittää hyvin pitkä­hihainen juoksupaita, jonka alle voi tarvittaessa pukea ohuen teknisen topin. Jos paitahihasilla juoksu hirvittää tai tuuli hieman henkäilee, ohut ja ja hyvin hengittävä juoksutakki on myös hyvä vaihtoehto.

Tuuleen ja sateeseenKoleampiin ja kosteampiin keleihin sopii mainiosti juoksuliivi, jonka voi viileinä päivinä pukea pitkä­hihaisen juoksupaidan päälle. Liivi pitää lämpimänä ja sopii pitkähihaista juoksutakkia hyvin juuri välikauden vaatteeksi, kun pelkkä paita ei enää riitä mutta takki tuntuu vielä liian paljolta. Tuulta ja vettä hylkivä materiaali sopii syyssäähän. Korkea kaulus on myös plussaa, sillä se auttaa suojaamaan tuulelta ja tekee olon puetummaksi koleina päivinä.Kaksi vaatetta yhdessäJuoksutakki, jossa on irrotettavat hihat, on erinomaisen näppärä vaate lähes ympärivuotiseen käyttöön. Syksyisin ja keväisin riittää liivi ja sen alla lyhyt- tai pitkähihainen paita, talvikeleillä kiinnitetään hihat ja puetaan kerros tai pari lämmintä ja hengittävää alle. Asialliset treenivaatteet! NYT saat huippumukavan ja hyvännäköisen Craftin pitkähihaisen treenipaidan + 4 KUNTO PLUS -lehteä 24,90 eurolla.