Miten estää kimppatreeniä menemästä lörpöttelyksi?

Kaverin kanssa treenaaminen voi olla kivaa ja tosi tehokasta – jos treeni ei mene lörpöttelyksi.

Mies ja nainen urheilemassa, mies kannustaa naista

JAKSAA, JAKSAA! Yksi kimppatreenin etu on, että voitte kannustaa toinen toisianne.

© Jacob Helbig

Kaverin, kumppanin tai kollegan kanssa treenaaminen on loistava idea. Itsekseen liikkumisesta on helppo laistaa, mutta kun joku odottaa, on usein helpompi saada itsensä liikkeelle.

Sudenkuoppana kuitenkin on se, että treeni menee pääasiassa lörpöttelyksi ja jää turhan kevyeksi. Yrittäkää muistuttaa toisianne siitä, että tämän tapaamisen pääasiallinen tarkoitus on liikunta.

Jos tiedätte tarvitsevanne myös juttutuokiota, sille kannattaa varata erikseen aikaa ennen tai jälkeen harjoittelun. Voitte myös käyttää sitä kannustimena esimerkiksi sopimalla, että kun treenaatte tiukasti vartin verran, niin voitte sen jälkeen pitää viiden minuutin juttelutauon.

Jos äidytte oikein ankariksi, voitte myös säätää itsellenne ”rangaistukseksi” lisää treeniaikaa sen mukaan, paljonko aikaa hujahtaa suunpieksennässä. Jos toisella on jotain erityistä sydämellään, voi myös olla hyvä sovittaa liikunta sen mukaan eli lähteä tiukan hikitreenin sijaan kävelylenkille.

HYVÄ TREENIKAVERI

On osapuilleen samalla tasolla.

Voi tuntua kurjalta, jos toinen on aina paljon parempi ja nopeampi – vaikka joskus se voi myös kirittää ja antaa lisää motivaatiota.

Aiheuttaa pientä painetta

Kun kumpikin oikeasti yrittää parhaansa,harjoitteluteho pysyy koko ajan korkealla kuin itsestään.

On kurinalainen.

Kun tietää, että toinen pitää aina kiinni sovituista tapaamisista, liikkeelle lähtö on selviö eikä energiaa huku turhaan arpomiseen.

Kannustaa kaveriaan.

Voitte toki halutessanne välillä kilpaillakin, mutta ennen kaikkea teidän tehtävänne on kannustaa toinen toisianne.

Asuu lähellä tai hyvien yhteyksien päässä

On tärkeää, että pääsette sujuvasti liikkeelle eivätkä arkiset käytännön asiat turhaan syö liikuntamotivaatiota.