Kesällä treenaaminen – tämän takia se on parasta!

Kesällä voi tuntua houkuttelevalta pitää olla treenistäkin, mutta kesäkuukaudet ovat itse asiassa monesta syystä mitä parhainta aikaa liikkumiseen. Lue lisää täältä.

Nainen treenaa rannalla.

KESÄ – Kesäkelillä tarkenee hyvin liikkua ulkona juuri omaan, rauhalliseenkin tahtiin.

© Jacob Helbig

Kesällä arjen rutiinien unohtuessa jää usein treenaaminenkin sikseen. Kesä on kuitenkin mitä mainiointa aikaa liikkua, joten listasimme kesätreenaamisen edut muistutukseksi siitä, että paras aika treenata on juuri nyt!

Pidemmät päivät

Kesällä valoa riittää miltei kellon ympäri, jolloin ulkona treenaamisenkin aikaikkuna on melkeinpä rajaton. Kokeile nousta puoli tuntia tavallista aiemmin, jolloin ehdit treenata jo ennen päivän velvoitteita, tai lähde liikkeelle illalla, kun päivän työt on tehty ja on aika rentoutua.

Kuntokeskuksissa ei ole ruuhkaa

Jos inhoaa ruuhkaisia kuntosaleja ja täpötäysiä ryhmätunteja, kesä on parasta aikaa lähteä kuntokeskukseen. Loma-aikaan tilaa riittää niin laitteilla kuin pukuhuoneessa – melkein kuin omistaisi koko salin!

Tee testi: Millainen kuntosalitreeni sopii sinulle?

Helposti liikkeelle

Kesällä treenaaminen ei edellytä ihmeempiä valmisteluja. Sää sopii ulkona liikkumiseen melkeinpä aina, jumppatunneilla on tilaa eikä ulos läh-tiessä tarvitse pukea useampia kerroksia vaihtelevien säiden mukaan.

Voit siis helposti lähteä treenaamaan spontaanisti juuri silloin, kun se sattuu itselle parhaiten sopimaan.

Lomalla on aikaa liikkua

Kesälomalla ehtii hyvin lököttelyn lomassa myös liikkua. Lähde johonkin lajiin keskittyvälle aktiivilomalle tai perheen tai ystävien kanssa vaellukselle tai vedä omatoimitreeni mökin pihassa.

Lomalla liikkuminen parantaa esimerkiksi mielialaa ja unen laatua entisestään.

Treenata voi sadesäälläkin

Muiden – tai itsen – kanssa sovittuja treenejä ei tarvitse perua, vaikka säätiedotteessa näkyy sadepisaroita. Kevyt kesäsade voi tuntua suorastaan miellyttävältä, kun treenissä tulee lämmin ja hiki, ja sade tuo liikkumiseen uuden, piristävän ulottuvuuden.

Luonnonvedet kutsuvat

Kesä on vuoden monipuolisinta aikaa erilaiseen vesiliikuntaan. Luonnon­vesissä luontuvat esimerkiksi:

  • vesijuoksu
  • melonta tai soutu
  • uinti
  • suppailu

Lue myös: Kesätreeniä vesillä