5 hyvää syytä treenata ystävän kanssa

Ystävät luottavat toisiinsa ja tukevat toisiaan. Muun muassa siksi on hyvä treenata lihaskuntoa ystävän kanssa. Seuraavassa viisi muuta hyvää syytä yhteistreeniin.

Kaksi naista treenaa yhdessä.

MOTIVAATIO – Kun joka tapauksessa jaatte asioita ystävinä, miksi ette jakaisi myös kuntosalitreeniä?

© Jakob Helbig

Treenikaverista on lähes loputon määrä hyötyä. Treeni on hauskempaa, olet motivoituneempi ja sopimus sitoo.

Jos treenikaveri on paras ystäväsi, niin treeni on vielä hauskempaa. Lue täältä viisi syytä, miksi kannattaa ottaa kaveri mukaan kuntosalille.

Mistä saisi motivaatiota treeniin? Kokeile 8 viikon bootcampiamme!

5 hyvää syytä treenata ystävän kanssa

Lähteminen on helpompaa

Treenimotivaatio saa ystävän kanssa treenaamisesta enemmän porkkanaa kuin keppiä. Yhteinen treeni on yhtä aikaa sekä liikuntaa että sosiaalista yhdessäoloa ystävän kanssa. Lähteminen on helpompaa, kun ei tarvitse lähteä yksin.

Pariharjoitukset helpottavat treeniä

Kun toisen tuntee tarpeeksi hyvin, ei toinen toisensa koskettaminen pariharjoituksissa tunnu vaikealta. Silloin eivät haittaa hikiset kädetkään, vaan yhteiset yläfemmat vain vahvistavat myönteisiä tunteita. Vain mielikuvitus rajoittaa silloin pariharjoitteiden tekoa.

Leikkimielinen kilpailu

Ystävät ovat usein tottuneet kisailemaan keskenään. Lihaskuntotreenin ei toki tarvitse olla kilpailu, mutta itseään ja omia suorituksiaan on helpompi verrata kaveriin ja kaverin suorituksiin kuin salin ventovieraisiin. Jos ystävä jaksaa kaksi toistoa enemmän, niin tottahan sinäkin jaksat!

Saavutusten juhliminen

Kuka olisi parempi iloitsemaan onnistumisistasi kuin paras ystäväsi? Ystävälleen haluaa aina parasta, ja olipa tavoitteena sitten oppia vetämään leukoja tai nostaa ennätyspainoja, voit luottaa siihen, että kannustus ja kehut tulevat täydestä sydämestä.

Yhteinen jälkifiilistely

Ystävän kanssa voi sopia, että treenin jälkeen mennään yhdessä syömään tai vaikka vain kahville. Silloin teillä on jotain kivaa odotettavaa, mikä antaa lisää motivaatiota jaksaa läpi yhteisen treenisession.