Askelmittari kannustaa liikkumaan

Haluaisitko liikkua enemmän? Yksi keino saavuttaa tavoitteet on seurata päivittäin otettujen askeleiden määrää esimerkiksi askelmittarin, aktiivisuusrannekkeen tai puhelimen avulla. Tutkimusten mukaan askelten seuraaminen saa kuntoilemaan enemmän - ja pidemmällä tähtäimellä.

Nainen katsoo askelmittaria

ASKELTEN LASKEMISEEN ON MONIA TAPOJA Askelten määrää voi seurata esimerkiksi aktiivisuusrannekkeella, askelmittarilla tai puhelimen sovelluksella.

© iStock

Askelmittari edistää terveyttä pitkään

Vihdoinkin on selvitetty, edistääkö askelmäärän seuraaminen terveyttä pitkällä aikavälillä. Kyllä edistää!

Useat tutkimukset ovat todistaneet, että aktiivisuusrannekkeet, askelmittarit ja muut vimpaimet hyödyttävät terveyttä lyhyellä aikavälillä. Askelmittari voi esimerkiksi innostaa kävelemään 1,5 kilometriä normaalia enemmän joka päivä. Nyt on saatu todisteita myös siitä, että askelten mittaaminen edistää terveyttä myös pitkäaikaisesti motivoimalla liikkumaan enemmän.

Yli tuhat koehenkilöä noudatti 12 viikon mittaista kävelyohjelmaa. Osa koehenkilöistä sai apuvälineeksi askelmittarin, osa joutui selviytymään ilman. Kolme vuotta myöhemmin koehenkilöiden aktiivisuutta tarkasteltaessa havaittiin selvä ero ryhmien kesken: ne, jotka tutimuksessa käyttivät askelmittaria, kävelivät edelleen enemmän ja harrastivat muutenkin enemmän kovatehoista liikuntaa viikon mittaan.

Pudota painoa kävelemällä

Tulos kolmessa vuodessa

Askelmittaria käyttäneet koehenkilöt ottivat muita 600 askelta enemmän päivittäin. Lisäksi askelmittarin käyttäjät harrastivat keskikovaa tai kovatehoista liikuntaa 24-28 minuuttia viikossa muita enemmän.

Lähde: Lontoon St Georgen yliopisto

Oletko ostamassa aktiivisuusranneketta? Lue opas ennen ostopäätöksen tekemistä.

Hoikistu askelmittarin avulla

MICHELLA LAIHTUI ASKELMITTARIN AVULLA Epäröitkö vielä askelmittarin tai muun vimpaimen hankintaa? Lue, millaisia tuloksia Michella, 41, saavutti käytettyään aktiivisuusranneketta kolmen viikon ajan.

© Thomas Dahl