Streak running: 7 syytä, miksi se toimii

Juokseminen voi viedä mennessään uskomattoman helpolla tavalla. Lue, miksi strek running valloittaa sydämiä ympäri maailmaa ja miksi sinunkin pitäisi kokeilla tätä trendiä.

Nainen juoksemassa lenkkivaatteissa.

JUOKSU Juoksukello tai -sovellus voi pitää kirjaa juoksukerroista, jos ei itse halua merkitä niitä kalenteriin joka päivä.

© Jacob Helbig

Juokse vähintään 1,6 kilometrin lenkki joka päivä ja katso, kuinka pitkään pystyt pitämään putkea yllä. Tästä on lyhykäisyydessään kyse trendikkäässä streak runningissa.

Yksi suuri etu streak runningissa eli juoksuputkessa on, että sen sijaan, että juoksisi harvemmin pidempiä lenkkejä verenmaku suussa, voi antaa sen päiväisen kunnon määrittää, juokseeko pitkän vai lyhyen lenkin.

Täältä voit lukea lisää streak runningin eli juoksuputken hyödyistä ja oppia, kuinka siinä päästään vauhtiin.

7 hyötyä streak runningista

Hauskaa ja motivoivaa

Sanoja ”juoksu” ja ”hauska” ei ehkä usein tule käytettyä samassa lauseessa, mutta kun on hyvä putki päällä ja näkee rastien kalenterissa lisääntyvän, tuntuu hyvältä ja koukuttavalta nähdä, kuinka pitkälle on jo päässyt.

Rakentaa hyvää juoksurutiinia

Sanotaan, että uuden tavan muodostumisessa kestää 30 päivää, jos sitä toistaa joka päivä. Juoksuputken hyvä puoli on, että vaikka sen aloittaisi huvikseen hauskana haasteena, se luo automaattisesti juoksurutiinia. Moni ei yksinkertaisesti pysty lopettamaan kesken, kunhan on päässyt vauhtiin.

Sopii aloittelijoille

Moni tekee sen virheen, että ryhtyy heti juoksemaan liian pitkiä matkoja, ja juokseminen tuntuu pahalta. 1,6 kilometriä on kohtuullinen matka selätettäväksi harjaantumattomallekin juoksijalle varsinkin, jos pitää vauhdin maltillisena.

5 KM JUOKSUOHJELMA: Juoksuohjelma vasta-alkajalle.

Harjoittaa sitkeyttä

Lenkkien pituudesta riippumatta on valtavan tyydyttävää voida sanoa, että on juossut joka päivä 30 päivän ajan. Siitä voi kokea erityistä ylpeyttä, joka on usein vain kokeneiden juoksijoiden etuoikeus.

Matala loukkaantumisriski

Eikö joka päivä juokseminen ole vaaraksi terveydelle? Vastaus on ei: hyvin harva kärsii siitä, että juoksee 1,6 km päivässä kohtuullista vauhtia. Mitä harjaantuneempi on, sitä enemmän juoksua elimistö pääsääntöisesti kestää, siksi on tärkeää tyytyä siihen, mitä keho jaksaa.

Antaa syytä juhlia

Juoksuputki sopii erityisesti niille, jotka rakastavat merkkipäiviä, syntymäpäiviä ja juhlia ylipäätään. Tekipä sen sitten kakkukahveilla työkavereille tai päivityksellä sosiaalisessa mediassa, juoksuputki antaa tilaisuuden juhlistaa kaikkea kymmenennestä juoksulenkistä sadanteen ja niin edelleen.

Varmistaa päivittäisen ulkoilun

Luonto on hyväksi keholle ja sielulle, mutta kuinka moni muistaa varata joka päivä edes hetken ulkoiluun? Jos aloittaa juoksuputken, on hyvä syy nousta sohvalta ja lähteä happihyppelylle joka päivä – ja samalla saa omaa aikaa.

7 syytä lähteä luontoon

Vinkkejä rutiinin ylläpitoon

Lomalla ✈️

Pakkaa juoksukengät mukaan ja luovu ajatuksesta, että lenkin pitää olla aina pitkä, näkemisen arvoinen reitti. 1,6 kilometriä tulee nopeasti täyteen, kun juoksee muutaman kierroksen hotellin, kesämökin, leirintäalueen tai taukopaikan ympäri, kun perhe oikoo jalkojaan ajomatkalla lomanviettopaikkaan.

Kiireisinä päivinä 📆

Jos et löydä päivästäsi 10 minuuttia juoksemiseen, voit hätätapauksessa juosta keskiyön jälkeen. Silloin lenkki on tehty saman hereilläolojakson aikana, vaikka vuorokausi ehtii vaihtua. Muista otsalamppu, kun juokset pimeässä, ja juokse mieluiten tuttua reittiä.

Kehnolla säällä 🌧

Voit juosta päivän lenkin juoksumatolla, jolloin sade ja muta eivät pääse katkaisemaan hyvää juoksuputkea.

Työpaikan juhlissa 🕺

Innosta työkaverit kannustamaan itseäsi, kun juokset muutaman kerroksen ylös ja alas portaita tai muutaman kerran käytävän päästä päähän. Sitten voit raksia juoksulenkin pois päiväjärjestyksestä ja keskittyä juhlimaan.

Sairaana 🤧

Sairaus on luultavasti paras syy katkaista juoksuputki. Oman terveyden kustannuksella ei koskaan tule juosta, mutta jos olet vain hieman kipeä tai huonovointinen, voit oman harkinnan mukaan käydä lenkillä, jos pidät tahdin hyvin rauhallisena ja matkan lyhyenä. Joskus pieni liikunta ja raitis ilma voivat parantaa vointia.