Voimatreenistä vauhtia juoksuun

Lihasvoiman kasvattaminen auttaa myös parantamaan kestävyyttä ja taloudellisuutta juoksulenkillä.

Nainen hyppii narua kuntosalilla

Treenaa maksimivoimaa

Maksimi- ja nopeusvoimaharjoittelu parantavat juoksun taloudellisuutta, kun jokaisella askelella voidaan tuottaa enemmän voimaa vähemmällä energialla. Tutkimusten mukaan räjähtävän voiman harjoittaminen ja etenkin plyometriaharjoitteet, kuten pudotushypyt, lisäävät lisäksi lihasten kykyä hyödyntää voimantuotossa ns. elastista energiaa.

Elastinen energia tuo lisävoimaa askellukseen – tällaista voimantuottoa voisi verrata kuminauhaan, jota venytetään ja sitten vapautetaan.

Kokeile itseHuolellinen lämmittely on tärkeää sekä plyometrisessä että maksimivoimaharjoittelussa. Jos voimatreeni ei ole ennestään tuttua, kannattaa aloittaa vammojen välttämiseksi kuntosalilaitteilla ammattilaisen ohjauksessa. Näin liikkeiden kuormitus saadaan kohdistumaan sinne, minne pitääkin.

Plyometriset harjoitteet pistävät nilkat, polvet ja lonkat koetukselle ja edellyttävät hyvää tasapainoa, joten niihin tutustuvan kannattaa niin ikään aloittaa ammattilaisen ohjauksessa.

Tee voimatreeni vähintään kerran viikossa. Ajoita viikon treenikalenterissa voimaharjoitukset mahdollisimman etäälle muista raskaista harjoituksista. Alussa vähemmän on enemmän: 3 x 6-8 kyykkyä, askelkyykkyä ja jalkaprässiä 3-4 minuutin tauoilla sarjojen välissä riittää jo hyvin.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background