Voimatreenistä vauhtia juoksuun

Lihasvoiman kasvattaminen auttaa myös parantamaan kestävyyttä ja taloudellisuutta juoksulenkillä.

Nainen hyppii narua kuntosalilla

Treenaa maksimivoimaa

Maksimi- ja nopeusvoimaharjoittelu parantavat juoksun taloudellisuutta, kun jokaisella askelella voidaan tuottaa enemmän voimaa vähemmällä energialla. Tutkimusten mukaan räjähtävän voiman harjoittaminen ja etenkin plyometriaharjoitteet, kuten pudotushypyt, lisäävät lisäksi lihasten kykyä hyödyntää voimantuotossa ns. elastista energiaa.

Elastinen energia tuo lisävoimaa askellukseen – tällaista voimantuottoa voisi verrata kuminauhaan, jota venytetään ja sitten vapautetaan.

Kokeile itseHuolellinen lämmittely on tärkeää sekä plyometrisessä että maksimivoimaharjoittelussa. Jos voimatreeni ei ole ennestään tuttua, kannattaa aloittaa vammojen välttämiseksi kuntosalilaitteilla ammattilaisen ohjauksessa. Näin liikkeiden kuormitus saadaan kohdistumaan sinne, minne pitääkin.

Plyometriset harjoitteet pistävät nilkat, polvet ja lonkat koetukselle ja edellyttävät hyvää tasapainoa, joten niihin tutustuvan kannattaa niin ikään aloittaa ammattilaisen ohjauksessa.

Tee voimatreeni vähintään kerran viikossa. Ajoita viikon treenikalenterissa voimaharjoitukset mahdollisimman etäälle muista raskaista harjoituksista. Alussa vähemmän on enemmän: 3 x 6-8 kyykkyä, askelkyykkyä ja jalkaprässiä 3-4 minuutin tauoilla sarjojen välissä riittää jo hyvin.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background