Näin voit tehostaa juoksusi taloudellisuutta

Mitä taloudellisempaa juoksusi on, sitä pidempään ja nopeammin jaksat pinkoa, kun energiaa kuluu aikaisempaa vähemmän kilometriä kohden. Annamme viisi vinkkiä entistä energiatehokkaampaan juoksuun.

Nainen juoksee, etualalla juomapullo.

Jos sen haaveilet entistä pidemmistä, tehokkaammista, kevyemmistä ja nopeammista lenkeistä, joilla liidät vaivattoman tuntuisesti kenialaisten juoksijatähtien lailla, jatka lukemista. Avaintekijä haaveesi toteuttamisessa on nimittäin juoksun taloudellisuus, jota onneksi voi kehittää, vaikka synnyinlahjaksi ei olisikaan suotu huippujuoksijoiden ruumiinrakennetta.Taloudellisuus ratkaisee, kumpi kahdesta muuten samantasoisesta ja -kuntoisesta juoksijasta ylittää ensimmäisenä maaliviivan.Vaikka tahdonvoima, juoksutaktiikka, vauhdinjako, lisäenergian saanti, hikoilu ja muut tekijät vaikuttavat, kenties tärkein yksittäinen tekijä tulosten takana on juoksun taloudellisuus, ja sen merkitys kasvaa, mitä pidempiä matkoja juostaan.### Tuloksia muutamassa viikossa

Juoksun taloudellisuutta tehostamalla voit parantaa juoksuvauhtiaan, vaikka maksimaalinen hapenottokyky pysyisi ennallaan. Tutkimusten mukaan parannusta suorituksessa voi nähdä jo muutaman viikon säännöllisen harjoittelun jälkeen. Taloudellisuutta voi kehittää esimerkiksi yksinkertaisesti juoksemalla – ja paljon – mutta se ei ole suinkaan ainoa konsti.Haluatko testata kuntoasi? Kokeile ptkästä aikaa Cooperin testiä.

Viisi vinkkiä taloudellisempaan juoksuun

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background