Harjoitus tekee taloudellisen juoksijan

Tutkimusten mukaan yksi parhaimpia keinoja parantaa juoksun taloudellisuutta on itsestäänselvyydessään yksinkertaisen tehokas.

Nainen juoksee polulla

Juokse, juokse ja juokse

Eteläafrikkalaisessa tutkimuksessa havaittiin jo 30 vuotta sitten, kuinka tärkeää juoksun taloudellisuuden kehittämisen kannalta on sitkeästi kerryttää kilometrejä. Yli 100 kilometriä viikossa juosseilla taloudellisuus parani pitkällä aikavälillä enemmän kuin vähemmän treenanneilla. Mitä enemmän juoksee, sitä täsmällisemmiksi liikkeet hioutuvat, ja samalla turhat jännitykset katoavat, jolloin energiaa vapautuu entistä enemmän juoksussa työskentelevien lihasten käyttöön.Kokeile itseAlle 100 kilometriä viikossa voi riittää: Lisää viikottaisia juoksukilometrejä juoksemalla etenkin viikonloppuisin entistä pidempiä lenkkejä ja lisää arkipäiviin yksi lisälenkki. Tähtää kymmenen prosentin lisäykseen viikottaiseen kokonaismäärään.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background