Harjoitus tekee taloudellisen juoksijan

Tutkimusten mukaan yksi parhaimpia keinoja parantaa juoksun taloudellisuutta on itsestäänselvyydessään yksinkertaisen tehokas.

Nainen juoksee polulla

Juokse, juokse ja juokse

Eteläafrikkalaisessa tutkimuksessa havaittiin jo 30 vuotta sitten, kuinka tärkeää juoksun taloudellisuuden kehittämisen kannalta on sitkeästi kerryttää kilometrejä. Yli 100 kilometriä viikossa juosseilla taloudellisuus parani pitkällä aikavälillä enemmän kuin vähemmän treenanneilla. Mitä enemmän juoksee, sitä täsmällisemmiksi liikkeet hioutuvat, ja samalla turhat jännitykset katoavat, jolloin energiaa vapautuu entistä enemmän juoksussa työskentelevien lihasten käyttöön.Kokeile itseAlle 100 kilometriä viikossa voi riittää: Lisää viikottaisia juoksukilometrejä juoksemalla etenkin viikonloppuisin entistä pidempiä lenkkejä ja lisää arkipäiviin yksi lisälenkki. Tähtää kymmenen prosentin lisäykseen viikottaiseen kokonaismäärään.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background