Näin jooga vaikuttaa

Jooga antaa voimaa, notkeutta ja mielenrauhaa. Kokeile ja huomaa ero!

Keho ja mieli sopusointuun keskenään

Miksi juuri jooga?

Joogassa pyritään saamaan keho ja mieli sopusointuun fyysisillä harjoituksilla, hengitystekniikoilla ja rentoutumisella.

Kehosta tulee ryhdikäs, vahva ja hyvinvoiva, ja mieli rauhoittuu samalla. Joogan filosofiaan kuuluu ajatus siitä, että erilaiset asennot ja hengitysharjoitukset yhdistävät kehon, mielen ja sielun.

Millaista joogaa?

Joogaa on monia eri tyylisuuntia, joten ensin täytyy löytää itselle parhaiten sopiva joogamuoto. Toiset pitävät fyysisestä ja rankasta joogasta, kun taas toiset suosivat rauhallisempaa ja mietiskelevämpää joogaamista.

Kokeile siis erilaisia joogatunteja ja -opettajia, äläkä luovuta, jos et löydä omaasi ensi kokeilulla. Joogaa kannattaa treenata ensin ryhmässä ennen kuin alkaa harjoitella kotona itsekseen vaikkapa dvd-ohjeiden avulla. Ryhmätunteja voi toki täydentää koti­treenillä, kunhan on ensin päässyt alkuun.

Jooga on hyväksi keholle ja mielelle. Joogaohjelmat ja harjoitteet videolla sekä vasta-alkajalle että harjaantuneelle joogaajalle.

Näin jooga vaikuttaa

1 kuukaudessa

  • Kaksi viikoittaista joogakertaa lieventää kehon jännitystiloja ja notkistaa niveliä jo kuukaudessa. Huomaat varmasti senkin, että unen laatu paranee.

3 kuukaudessa

  • Rentoutuminen helpottuu ja joogan meditatiivinen vaikutus lisääntyy sitä mukaa, kun fyysiset harjoitukset ja erilaiset hengitystekniikat käyvät yhä tutummiksi.
  • Säännöllisen harjoittelun jatkaminen notkistaa koko kehoa entisestään, ja hengitys muuttuu samalla tehokkaammaksi. Huomaat myös, että jaksat keskittyä entistä paremmin ja suhtaudut ylipäätään elämään selvästi aiempaa myönteisemmin.

1 vuodessa

  • Joogan antama mielenrauha ja kehon rentous alkavat muodostua yleiseksi elämäntavaksi. Joogatunneilla ei ehkä edes tarvitse käydä niin usein kuin aluksi. Osaat itsekin sulkea silmät ja hengittää oikein, jos stressin oireita ilmaantuu vaikkapa kiireisen työviikon keskellä.
  • Et oikeastaan enää osaa kohdella kehoasi muuten kuin hyvin: tarkkailet luontevasti omaa syömistä, mutta seuraat myös sitä, kuinka paljon liikut sekä lisäksi myös sitä, kuinka paljon suot lepohetkiä itsellesi.