Jooga: Aurinkotervehdys – näin se tehdään

Aurinkotervehdys venyttää, vetreyttää ja herättelee kehoa. Se antaa hyvän startin päivään ja sopii myös joogatuokion lämmittelyksi. Lue lisää aurinkotervehdyksestä ja katso videolta, miten se tehdään.

Nainen tekee aurinkotervehdystä veden äärellä

AURINKOTERVEHDYS – Harjoitetta voi tehdä sekä sisällä että ulkona.

Aurinkotervehdys hellii kehoa, eikä sitä voi tehdä liian usein.

Aurinkotervehdys on yhdistelmä eri jooga-asanoita, jotka vahvistavat ja venyttävät lihaksia, edistävät hengitystä ja verenkiertoa, lämmittävät kehoa, lisäävät liikkuvuutta sekä hierovat elimiä edistäen samalla ruuansulatusta.

LUE MYÖS: Opas oikeisiin joogavälineisiin

Aurinkotervehdys on dynaaminen harjoite, joten se nostaa sykettä kevyesti ja saa hien kihoamaan otsalle, mutta sitä voi myös muokata, jolloin se sopii myös joogan vasta aloittaneille tai niille, jotka eivät saa rehkiä liian kovaa.

Aurinkotervehdys sopii kaikille – niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin –, jotka haluavat saada lempeää liikettä kehoonsa.

Aurinkotervehdys – grafiikka, jossa joogaharjoitteet ympyränä

AURINKOTERVEHDYS – joogaharjoite tehdään kiertävänä harjoitteena, jossa harjoite aloitetaan ja päätetään samaan asentoon.

© Jakob Helbig

Yhdistä hengitys ja liike

Aurinkotervehdyksen perusajatuksena on yhdistää jooga-asennot ja hengitys.

Aluksi asentoja vasta opetellessa voi olla vaikeaa muistaa, pitääkö asentojen aikana hengittää sisään vai ulos, mutta siihen ei kannata kiinnittää alussa liikaa huomiota.

Suosittelemme, että keskityt ensin siihen, miten eri jooga-asanat tehdään oikein ja missä järjestyksessä. Kun tämä on hallussa, voit keskittyä yhdistämään hengityksen liikkeisiin.

Aurinkotervehdys – treenaa videon tahtiin

KUNTO PLUSsan videotreeneissä on useita muunnelmia aurinkotervehdyksestä.

Voit valita perinteisen aurinkotervehdyksen, tehokkaaksi aurinkotervehdykseksi kutsutun, kokeneemmille suunnatun version tai vaihtoehtoisen, soturiasanaan perustuvan version.

Nainen tekee korkeaa askelkyykkyä
© Jakob Helbig

6 minuutin perinteinen aurinkotervehdys

Aurinkotervehdys virkistää, vahvistaa ja venyttelee kehoa. Se koostuu 11 joogaharjoitteesta, jotka tehdään luontevana liikesarjana ja toistetaan 3 kertaa.

TREENIVIDEOT TÄÄLTÄ

Nainen tekee alaspäin katsova koira
© Jakob Helbig

7 minuutin tehokas aurinkotervehdys

Tämän aurinkotervehdyksen vahvistavat ja venyttelevät 18 joogaharjoitetta tehdään nopeana, sykettä nostavana sarjana. Aurinkotervehdys toistetaan 3 kertaa.

TREENIVIDEOT TÄÄLTÄ

Nainen tekee kolmioasento
© Jakob Helbig

Voimaa ja tasapainoa joogalla: 10 minuutin soturisarja

Kolme kierrosta soturisarjaa, joka edistää keskittymistä ja tarkkuutta sekä kehittää erityisesti jalkojen lihaksia. Ohjelma muistuttaa aurinkotervehdyksiä, jotka tehdään yhtenäisenä liikesarjana ilman taukoja.

TREENIVIDEOT TÄÄLTÄ