Höyhensaarilla
© iStock

Nukkumatin matkaan alle minuutissa

Unettomuus on paitsi kiukuttavaa, myös pidempään jatkuessaan terveydelle haitallista. Jos unijukkaa ei kuulu, kokeile tätä kikkaa.

tiistai 22. elokuuta 2017 teksti Julie Johannesen

Unettomuudella on pitkään jatkuessaan monia haitallisia vaikutuksia terveyteen. Unettomuusoireet on varsin yleisiä, ja niihin on monia syitä, kuten vääränlaiset ruokailutottumukset, tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttö ennen nukkumaanmenoa sekä stressi. Esittelemme seuraavassa 4-7-8-menetelmän, jolla voi kokeilla rauhoittaa ja rentouttaa jännittynyttä kehoa ja mieltä, jos uni ei tahdo tulla.  

4-7-8-menetelmä

Vie aluksi kielenkärki etuhampaiden taakse ienrajaan. Hengitä sitten nenän kautta sisään neljän sekunnin ajan. Pidätä hengitystä seitsemän sekuntia ja hengitä sitten ulos suun kautta kahdeksan sekunnin ajan. Toista kolme kertaa. Pidä kielenkärki ienrajassa koko harjoituksen ajan. 

Unentarve vaihtelee yksilöllisesti. Katso täältä suuntaviivat siihen, paljonko juuri SINÄ tarvitset unta öisin

Hengitysharjoitusten avulla höyhensaarille

Etenkin silloin, kun unettomuuden taustalla on stressiä ja jännitystä, lihasten ja mielen rentouttamisesta esimerkiksi hengitysharjoitusten avulla on monille apua. 4-7-8-hengitysmenetelmä voi auttaa rauhoittamaan jännittynyttä mieltä, ja sitä voi kokeilla myös mielen tyynnyttämiseen päivän aikana, jos olo tuntuu jännittyneeltä tai stressaantuneelta. 

Kauniita unia!

KUNTO PLUS suosittelee:

Analysoi untasi Active Fit Trackerin avulla

Hyvät yöunet ovat ratkaisevan tärkeitä terveyden kannalta. Mutta miten hyvin itse asiassa nukut? Aktiivisuusranneke voi kertoa vastauksen!
Aktiivisuusranneke Active Fit Tracker mittaa esimerkiksi, kuinka monta tuntia syvää ja kevyttä unta nukut ja tallentaa untasi koskevat tiedot.

Vaikka tiedämme, että uni on terveyden ja vireyden kannalta ratkaisevan tärkeää, moni meistä ei tiedä, kuinka paljon – tai kuinka hyvin – nukkuu öisin.

Nukutko tarpeeksi? Ja nukutko riittävän hyvin? Aktiivisuusrannekkeen Active Fit Tracker avulla voit seurata omaa nukkumistasi.

Ranneke mittaa, kuinka syvää tai kuinka kevyttä uni on. Aktiivisuusranneke tallentaa kaikki uneen liittyvät tiedot – toisin kuin esimerkiksi unta mittaavat sovellukset, joiden käyttö edellyttää sitä, että puhelin on nukkuessa tyynyn alla.

Aktiivisuusranneke lähettää tiedot langattomasti puhelimen sovellukseen, josta unta koskevia tietoja on helppo tarkastella.

Nyt saat unta mittaavan Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeen, kun tilaat tarjoushintaan KUNTO PLUS -lehden

Unen seuraamisen lisäksi rannekkeessa on lukuisia muitakin toimintoja:
  • Askelmittari – laskee jokaisen päivän aikana ottamasi askeleen.
  • Sykemittari – mittaa sykkeen ja tallentaa tiedot sykkeestä ympäri vuorokauden.
  • Kalorilaskuri – laskee jatkuvasti, paljonko energiaa olet liikkumalla kuluttanut.
  • Ilmoitukset – ranneke ilmoittaa värinähälytyksellä puhelimeen saapuvista puheluista ja viesteistä.
  • Liikkumattomuushälytys – rannekkeen voi asettaa hälyttämään, kun olet istunut liian pitkään paikoillasi.
  • Rannekello – tavallinen rannekello, joka toimii myös herätyskellona – tyylikkään näköinen ranneke on myös mukava käyttää.
Active Fit Trackeren on arvoltaan 90 euroa. Kun tilaat KUNTO PLUS -lehden, saat neljän numeron lisäksi aktiivisuusrannekkeen yhdistettyyn tarjoushintaan vain 24,90 euroa. Säästät yhteensä 104,10 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Fit Tracker + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan 24,90 euroa.

VIDEO: Katso, mitä kaikkea Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeella voi tehdä:

Active Fit Tracker seuraa aktiivisuustasoasi ja nukkumistasi. Laite lähettää tiedot langattomasti Bluetooth-yhteyden kautta mobiilisovellukseen, josta näet nopeasti terveytesi kannalta tärkeät tiedot.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee