Mikä avuksi yölliseen heräilyyn

Nämä kolme vinkkiä voivat tuudittaa sinut parempiin yöuniin.

Nainen makaa sängyllä ja peittää silmänsä käsillään

Herääminen unijaksojojen välillä on normaalia, ja yleensä uneen vaivutaan takaisin saman tien. Jos yön aikana kuitenkin tulee oltua enemmän valveilla kuin unessa, eikä nukahtaminen tahdo onnistua heräämisen jälkeen, kannattaa ongelmaan tarttua.

Oikea lämpötila

Sekä huoneen että nukkujan omalla lämpötilalla on väliä. Makuuhuoneessa ihanteellinen nukkumalämpötila on noin 18 - 20 astetta. Kehon lämpötilaa voi kokeilla laskea illalla viileällä suihkulla, etenkin myöhäisten treenien jälkeen.

Valitse sänky oikein

Yömyssy ilman alkoholia

Vaikka pari lasia viiniä tuntuisikin rentouttavan mukavasti, alkoholi itse asiassa heikentää unen laatua. Elimistö käyttää täysteholla energiaa alkoholin polttamiseen, jolloin uni jää kevyeksi. Illan viimeinen drinkki kannattaa nauttia viimeistään kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa - tai jättää kokonaan väliin.

Stressin lievitys rentoutusharjoituksilla

Stressi vaikuttaa tunnetusti uneen. Nukahtaminen voi olla vaikeaa, kun elimistö tuntuu käyvän ylikierroksilla ja tekemättömät työt ja deadlinet pyörivät päässä. Ja kun uneen vihdoin pääsee, se on levontonta ja katkonaista, ja yöllä heräämisen jälkeen on vaikea nukahtaa uudestaan. Tällöin voi kokeilla esimerksiksi rentouttaviahengitysharjoituksia. Stressistä johtuviin univaikeuksiin on hyvä suhtautua vakavasti, sillä pitkittyessään unettomuus alkaa puolestaan lisätä stressiä entisestään.

LUE MYÖS: Valeriaana auttaa nukahtamaan

  Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

  KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

  Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

  KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


  Newsletter background