Nuku ikkuna auki – ja hoikistu!

Kylmä on painonpudottajan ystävä.

Nainen nukkuu sängyssä

Kylmyys voi auttaa painonpudotuksessa, joten kokeile nukkua ikkuna auki.

© iStock

Voiko helpompaa olla? Avaa ikkuna nukkumaan mennessä ja anna rasvan sulaa pois sillä aikaa, kun nukut! Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta mutta tieto on peräisin luotettavasta lähteestä, nimittäin Oxfordin yliopistosta.

Kylmä aktivoi ruskeaa rasvaa

Oxfordin yliopiston professori Ashley Grossman selittää, että ihmisellä on kehossaan kahdenlaista rasvaa. Valkoista rasvaa kertyy elimistöön, kun saamme enemmän energiaa kuin kulutamme. Ruskeaa rasvaa taas on ihmisellä jo syntyessään, ja se suojaa meitä muun muassa kylmältä.

Kun palelemme, ruskea rasva aktivoituu ja alkaa käyttää energiaa kehon lämmittämiseen. Energia otetaan elimistön valkoisesta rasvasta, jonka määrä siis vähenee samalla, jolloin paino putoaa.

Ikkunan avaaminen iltaisin ei tietenkään ole mikään taikakonsti painonpudotukseen eikä varsinkaan lupa ahmia määrättömästi epäterveellisiä ruokia. Mutta se voi auttaa painonhallinnassa osana aktiivista ja suhteellisen terveellistä arkea.

Tutkijat selvittävät parhaillaan, voiko ruskeaa rasvaa aktivoida muutoin kuin kylmällä. Jos he onnistuvat, käsillä voi olla tehokas lääke ylipainoon ja sen mukanaan tuomiin ongelmiin.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background