Hengitysharjoituksella helpommin höyhensaarille

Lepo on tärkeä osa hyvinvointia, ja unettomuus onkin paitsi kiukuttavaa, myös pidempään jatkuessaan terveydelle haitallista. Jos unijukkaa ei iltaisin ala kuulua, kokeile tätä kikkaa.

Nainen nukkuu

ONKO SINULLA VAIKEUKSIA NUKAHTAA ILLALLA? Tässä kikka, joka voi lähettää sinut höyhensaarille alta aikayksikön.

© iStock

Unettomuudella on pitkään jatkuessaan monia haitallisia vaikutuksia terveyteen. Unettomuusoireet on varsin yleisiä, ja niihin on monia syitä, kuten vääränlaiset ruokailutottumukset, tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttö ennen nukkumaanmenoa sekä stressi. Esittelemme seuraavassa 4-7-8-menetelmän, jolla voi kokeilla rauhoittaa ja rentouttaa jännittynyttä kehoa ja mieltä, jos uni ei tahdo tulla.

4-7-8-menetelmä

Vie aluksi kielenkärki etuhampaiden taakse ienrajaan. Hengitä sitten nenän kautta sisään neljän sekunnin ajan. Pidätä hengitystä seitsemän sekuntia ja hengitä sitten ulos suun kautta kahdeksan sekunnin ajan. Toista kolme kertaa. Pidä kielenkärki ienrajassa koko harjoituksen ajan.

Unentarve vaihtelee yksilöllisesti. Katso täältä suuntaviivat siihen, paljonko juuri SINÄ tarvitset unta öisin

Hengitysharjoitusten avulla höyhensaarille

Etenkin silloin, kun unettomuuden taustalla on stressiä ja jännitystä, lihasten ja mielen rentouttamisesta esimerkiksi hengitysharjoitusten avulla on monille apua. 4-7-8-hengitysmenetelmä voi auttaa rauhoittamaan jännittynyttä mieltä, ja sitä voi kokeilla myös mielen tyynnyttämiseen päivän aikana, jos olo tuntuu jännittyneeltä tai stressaantuneelta.

Kauniita unia!

Pitkätkään unet eivät ole tae siitä, että saat riittävästi syvää unta. Lue, paljonko syvää unta pitäisi saada yössä – ja mistä tiedät, saatko tarpeeksi.