Mitä elintarvikkeita kannattaa välttää, jos kärsii usein päänsärystä
Tuskailetko usein päänsäryn kanssa? Onko kipu toisinaan melkein sietämätön? Tiettyjen elintarvikkeiden välttäminen saattaa auttaa.
Tuskailetko usein päänsäryn kanssa? Onko kipu toisinaan melkein sietämätön? Tiettyjen elintarvikkeiden välttäminen saattaa auttaa.
Kovin helposti ei tule ajatelleeksi, että pahan päänsäryn taustalla voivatkin olla väärät ruokailutottumukset. Katso, mitä ruokia ja juomia on syytä välttää, jos pää on usein kipeä.
Olutta, viiniä ja vahvoja alkoholijuomia on jo pitkään pidetty yhtenä syynä pahaan päänsärkyyn. Jos kärsit migreeneistä, kannattaa todella punnita, onko baari-ilta järkyttävän päänsäryn arvoinen. Migreenipotilaiden kohdalla päänsäryn todennäköisyys kasvaa 36 prosenttia alkoholia nautittaessa.
Lihajalosteiden valmistajat lisäävät tuotteisiin runsaasti erilaisia lisäaineita saadakseen tuotteet maistumaan paremmilta ja säilymään kauemmin. Lisäaineet voivat aiheuttaa päänsärkyä joillekin ihmisille. Erityisesti nitraatti ja nitriitti voivat olla syypäitä päänsärkyyn - varsinkin, jos kärsit muutenkin migreeneistä.
Pitkään kypsyneissä juustoissa, kuten briessä, gorgonzolassa, parmesaanissa ja cheddarissa, on runsaasti tyramiini-nimistä ainetta, joka voi aiheuttaa joillekin päänsärkyä. Kokeile siis vaihtaa pitkään kypsyneet juustot muihin juustoihin.
LUE MYÖS: Mitä Hortonin syndrooma on?
Esimerkiksi hedelmien sokeri ei aiheuta päänsärkyä, mutta valkoinen, lisätty sokeri voi olla syypää pääkipuun. Valkoista sokeria lisätään kaikenlaisiin elintarvikkeisiin, emmekä usein edes huomaa, että ruoka sisältää lisättyä sokeria. Valkoinen sokeri on tavallinen päänsäryn aiheuttaja varsinkin niiden kohdalla, jotka kärsivät usein särystä.
Makrillia ja lohta
Cashew-pähkinöitä, manteleita ja kurpitsansiemeniä
Kaurahiutaleita
Pinaattia
Runsaasti vettä