Herne-raejuustopyree

15 minuuttia
179 kcal

Hernepyree on perinteinen fish and chipsin lisuke, mutta se sopii myös esimerkiksi kasvistikkujen dippikastikkeeksi.

Hernepyree

HIENONNA, KEITÄ, SOSEUTA – siinä kaikki!

© wichmann+bendtsen

Herne-raejuustopyree

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipuli
  • ½ dl vettä
  • 250 g herneitä
  • ½ dl raejuustoa (2–5 % tasvaa ) tai kevyt-crème fraîchea
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ rkl sitruunamehua

Valmistus

  • Hienonna sipuli. Pane sipulisilppu ja vesi kattilaan, kiehauta ja anna kiehua poreillen 2–3 minuuttia. Lisää herneet ja anna kiehua vielä 2–3 minuuttia.
  • Lisää raejuusto, kuumenna seos ja sekoita sitten sauvasekoittimella täyteläiseksi pyreeksi.
  • Mausta hernepyree suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää halutessasi myös hieman raastettua luomusitruunan kuorta, jos haluat makuun aavistuksen kirpeyttä.
  • Tarjoile pyree lämpimänä päivällisruoan lisukkeena tai kylmänä kasvistikkujen kanssa dippinä.

Vinkit

  • Hernepyree sopii hyvin kaikenlaisten kalojen ja äyriäisten kaveriksi – kokeile esimerkiksi paistettujen kampasimpukoiden kanssa.
  • Hernepyreen voi valmistaa joko tuoreista tai pakasteherneistä.
  • Tuore minttu sopii mainiosti hernepyreeseen.
  • Hernepyree on perinteinen fish and chipsin lisuke, mutta se sopii hyvin kaikkien kalojen ja äyriäisten kaveriksi.