Täytetyt uunibataatit

1,5 tunti
297 kcal

Minimoi tiskit ja maksimoi makuelämys tällä helpolla ja herkullisella aterialla, joka kootaan ja kypsennetään yhdessä ja samassa vuoassa. Helpommaksi ei arkikokkailu enää käy!

Täytetyt uunibataatit

Käytä samankokoisia bataatteja, niin ne kypsyvät sopiviksi samaan aikaan.

© wichmann+bendtsen

Täytetyt uunibataatit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 pientä bataattia
  • ½ rkl oliiviöljyä

Barbequekastike:

  • 1½ dl ketsuppia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1½ rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl vahvaa chilikastiketta
  • ½ rkl sokeria
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ½ rkl savupaprikajauhetta
  • ½ tl hiutalesuolaa

Täyte

  • ½ punasipuli
  • ½ porkkana
  • ½ punainen paprika
  • ½ rasia mustia papuja
  • 1 dl barbequekastiketta

Tarjoiluun

  • tuoreita yrttejä

Uunibataattien valmistus

  • Harjaa bataatit puhtaiksi juoksevan veden alla. Tee niihin syvät ristiviillot.
  • Sipaise pintaan öljyä ja kypsennä 175 asteessa noin 50 minuuttia.
  • Sekoita barbequekastikkeen ainekset.
  • Hienonna punasipuli ja leikkaa porkkana ja paprika pieniksi kuutioiksi. Valuta pavut.
  • Sekoita kasvikset ja pavut barbequekastikkeeseen.
  • Jaa täyte bataatteihin ja jatka kypsentämistä vielä noin 25 minuuttia.

VINKKI! Valitse samankokoisia ja -muotoisia bataatteja, niin ne kypsyvät yhtä aikaa. Kikherneet sopivat mustapapujen tilalle.