Täytetyt uunibataatit

1,5 tuntia
297 kcal

Minimoi tiskit ja maksimoi makuelämys tällä helpolla ja herkullisella aterialla, joka kootaan ja kypsennetään yhdessä ja samassa vuoassa. Helpommaksi ei arkikokkailu enää käy!

Täytetyt uunibataatit

Käytä samankokoisia bataatteja, niin ne kypsyvät sopiviksi samaan aikaan.

© wichmann+bendtsen

Täytetyt uunibataatit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 pientä bataattia
  • ½ rkl oliiviöljyä

Barbequekastike:

  • 1½ dl ketsuppia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1½ rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl vahvaa chilikastiketta
  • ½ rkl sokeria
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ½ rkl savupaprikajauhetta
  • ½ tl hiutalesuolaa

Täyte

  • ½ punasipuli
  • ½ porkkana
  • ½ punainen paprika
  • ½ tlk mustia papuja
  • 1 dl barbequekastiketta

Tarjoiluun

  • tuoreita yrttejä

Uunibataattien valmistus

  • Harjaa bataatit puhtaiksi juoksevan veden alla. Tee niihin syvät ristiviillot.
  • Sipaise pintaan öljyä ja kypsennä 175 asteessa noin 50 minuuttia.
  • Sekoita barbequekastikkeen ainekset.
  • Hienonna punasipuli ja leikkaa porkkana ja paprika pieniksi kuutioiksi. Valuta pavut.
  • Sekoita kasvikset ja pavut barbequekastikkeeseen.
  • Jaa täyte bataatteihin ja jatka kypsentämistä vielä noin 25 minuuttia.

Kokeile myös jauhelihalla täytetyt paprikat.

VINKKI! Valitse samankokoisia ja -muotoisia bataatteja, niin ne kypsyvät yhtä aikaa. Kikherneet sopivat mustapapujen tilalle.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background