Täytetyt uunibataatit

Käytä samankokoisia bataatteja, niin ne kypsyvät sopiviksi samaan aikaan.

© wichmann+bendtsen

Täytetyt uunibataatit

Minimoi tiskit ja maksimoi makuelämys tällä helpolla ja herkullisella aterialla, joka kootaan ja kypsennetään yhdessä ja samassa vuoassa. Helpommaksi ei arkikokkailu enää käy!

maanantai 25. tammikuuta 2021 teksti S. Leth

Täytetyt uunibataatit

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 75 minuuttia

Aika yhteensä: 1,5 tunti

AINEKSET

4 pientä bataattia

1 rkl oliiviöljyä

Barbequekastike:

3 dl ketsuppia

2 rkl oliiviöljyä

3 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl vahvaa chilikastiketta

1,5 rkl sokeria

2 tl sipulijauhetta

1 rkl savupaprikajauhetta

1 tl hiutalesuolaa

Täyte

1 punasipuli

1 porkkana

1 punainen paprika

1 tölkki mustia papuja

2 dl barbequekastiketta

Tarjoiluun

tuoreita yrttejä

Uunibataattien valmistus

  • Harjaa bataatit puhtaiksi juoksevan veden alla. Tee niihin syvät ristiviillot. 

  • Sipaise pintaan öljyä ja kypsennä 175 asteessa noin 50 minuuttia. 

  • Sekoita barbequekastikkeen ainekset. 

  • Hienonna punasipuli ja leikkaa porkkana ja paprika pieniksi kuutioiksi. Valuta pavut. 

  • Sekoita kasvikset ja pavut barbequekastikkeeseen. 

  • Jaa täyte bataatteihin ja jatka kypsentämistä vielä noin 25 minuuttia.

VINKKI! Valitse samankokoisia ja -muotoisia bataatteja, niin ne kypsyvät yhtä aikaa. Kikherneet sopivat mustapapujen tilalle.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 297 kcal

Proteiinia: 7 g

Rasvaa: 9 g

Hiilihydraattia: 53 g

Kuitua: 11 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee