Pienet pinaattimunakkaat, mätiä ja raejuustoa

20 minuuttia
295 kcal

Ota kevät vastaan pienillä pinaattimunakkailla, jotka nautitaan mädin ja raejuuston kera. Blinimäiset lettuset valmistuvat ilman jauhoja.

Pienet pinaattimunakkaat, mätiä ja raejuustoa

VOIKO KEVÄISEMPÄÄ ENÄÄ OLLAKAAN? – No ei todellakaan! Kokeile pieniä pinaattimunakkaita mädin ja raejuuston kera.

© wichmann+bendtsen

Pienet pinaattimunakkaat, mätiä ja raejuustoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 rkl muikun, siian tai mateen mätiä

10 pinaattimunakasta

  • 25 g pieniä pinaatinlehtiä
  • 2 suurta munaa
  • 1 hyppysellinen merisuolaa
  • 2 rkl kevytmaitoa
  • ekstra neitsytoliiviöljyä

Kastike

  • 2 rkl raeuustoa
  • 2 rkl kevytranskankermaa
  • 2 rkl muikun, siian tai mateen mätiä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 pieni kourallinen herneenversoja

Valmistus

  • Huuhdo ja kuivaa pinaatinlehdet.
  • Sekoita pinaatti, munat ja maito keskenään.
  • Mausta seos suolalla. Kuumenna oliiviöljyä blinipannussa ja paista seoksesta pieniä munakkaita.
  • Sekoita kastikeaineet keskenään.
  • Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Annostele kummallekin lautaselle 5 munakasta, 2 rkl mätiä, kastiketta ja herneenversoja.

VINKKI Voit tarjota pienet munakkaat myös perinteiseen blinityyliin mädin, ranskankerman, punasipulikuutioiden ja tillin kera.

Tuoreen mädin erottaminen

  • Laita tuore mäti kulholliseen kylmää vettä. Sekoita varovasti vispilällä, kunnes kalvot ovat kerääntyneet vispilään.
  • Poista kalvot ja valuta mäti siivilässä.