Peruna-herne-fetasalaatti

35 minuuttia
359 kcal

Herkullinen ja raikas perunasalaatti, jossa maistuvat makeat herneet ja täyteläinen feta ja jonka kruunaa hunajainen öljykastike.

Peruna-hernesalaatti

KESÄN MAKUJA täydellisessä lisukkeessa.

© wichmann+bendtsen

Peruna-herne-fetasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 375 g perunoita
  • merisuolaa
  • 100 g tuoreita herneitä
  • 62 g sokeriherneitä
  • ½ pieni punasipuli
  • ¼ nippu yrttejä, esim. basilikaa, tilliä tai persiljaa
  • 50 g herneenversoja
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 25 g fetaa

Kastike

  • 1½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ rkl sinappia
  • ¼ luomusitruunan mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Keitä perunat kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Pane ne sitten jäähtymään.
  • Kiehauta sokeriherneet.
  • Leikkaa jäähtyneet perunat ja sokeri­herneet suupaloiksi.
  • Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi, hienonna mausteyrtit ja paahda pinjansiemenet.
  • Pane kaikki ainekset kulhoon ja murenna päälle fetaa.
  • Sekoita kastikeainekset ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi sitruunankuoriraasteella. Sekoita kastike salaatin sekaan ja tarjoile heti.

VINKKI Voit käyttää perunasalaattiin myös pakasteherneitä. Laita ne pieneen kattilaan, kaada päälle kiehuvaa vettä, peitä ja anna hautua 5 minuuttia.