Parmankinkku-hernemunakas

15 minuuttia
380 kcal

Munakas on ihanteellista ruokaa, kun valitsee vielä terveelliset täytteetkin, niin kuin KUNTO PLUSsan ohjeissa. Munassa on mahtavasti proteiinia ja se pitää pitkään kylläisenä.

Täytetty munakas

Täytetty munakas

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 viipaletta parmankinkkua
  • 2 dl tuoreita herneitä
  • rapsiöljyä
  • ½ salottisipulia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 4 munaa
  • 4 rkl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä

Munakkaan valmistus

  • Paahda parmankinkku pannulla rapeaksi, anna jäähtyä ja murustele.
  • Kaada kiehuvaa vettä herneiden päälle, lisää muutama tippa rapsiöljyä, anna seistä pari minuuttia ja kaada vesi pois.
  • Viipaloi salottisipuli. Sekoita herneet, kinkku ja sipuli.
  • Riko 2 munan rakenne ja lisää vähän suolaa. Kuumenna pannulla 1 tl oliiviöljyä. Kaada munamassa pannulle ja paista, kunnes pohja on kauniin ruskea ja massa hyytynyt. Käännä kannen avulla. Ripottele pinnalle 2 rkl parmesaaniraastetta, laita kansi päälle ja kypsennä toinen puoli. Valmista toinen munakas samalla tavalla.
  • Jaa hernesekoitus munakkaiden toiselle puoliskolle. Käännä toinen puolisko kanneksi. Ripottele päälle purjosipulisilppu ja pyöräytä pippuria myllystä.

HOX! Jos käytät pakasteherneitä, kaada niiden päälle kiehuvaa vettä, anna seistä 5 minuuttia ja kaada sitten vesi pois.