Täytetty munakas
© wichmann+bendtsen

Parmankinkku-hernemunakas

Munakas on ihanteellista ruokaa, kun valitsee vielä terveelliset täytteetkin, niin kuin KUNTO PLUSsan ohjeissa. Munassa on mahtavasti proteiinia ja se pitää pitkään kylläisenä.

keskiviikko 7. elokuuta 2019 teksti Anne Larsen

Täytetty munakas

2 annosta 
2 viipaletta parmankinkkua 
2 dl tuoreita herneitä 

rapsiöljyä 

½ salottisipulia 

2 tl oliiviöljyä 

4 munaa 

merisuolaa 

4 rkl parmesaaniraastetta 

2 rkl ruohosipulisilppua 
pippuria myllystä

Munakkaan valmistus

  • Paahda parmankinkku pannulla rapeaksi, anna jäähtyä ja murustele. 
  • Kaada kiehuvaa vettä herneiden päälle, lisää muutama tippa rapsiöljyä, anna seistä pari minuuttia ja kaada vesi pois. 
  • Viipaloi salottisipuli. Sekoita herneet, kinkku ja sipuli. 
  • Riko 2 munan rakenne ja lisää vähän suolaa. Kuumenna pannulla 1 tl oliiviöljyä. Kaada munamassa pannulle ja paista, kunnes pohja on kauniin ruskea ja massa hyytynyt. Käännä kannen avulla. Ripottele pinnalle 2 rkl parmesaaniraastetta, laita kansi päälle ja kypsennä toinen puoli. Valmista toinen munakas samalla tavalla. 
  • Jaa hernesekoitus munakkaiden toiselle puoliskolle. Käännä toinen puolisko kanneksi. Ripottele päälle purjosipulisilppu ja pyöräytä pippuria myllystä.

HOX! Jos käytät pakasteherneitä, kaada niiden päälle kiehuvaa vettä, anna seistä 5 minuuttia ja kaada sitten vesi pois.

Ravintosisältö/annos: 

Energia 380 kcal
Proteiinia 29,9 g
Rasvaa 25,2 g 
Hiilihydraattia 11,1 g
Kuitua 3,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee