Sieni-yrttimunakas

15 minuuttia
413 kcal

Etkö ehtisi laittaa ruokaa arki-iltaisin? Tämä herkullinen sieni-yrttimunakas valmistuu vartissa, joten se sopii erinomaisesti nopeasti valmistuvaksi päivälliseksi pitkän päivän jälkeen.

Munakas lautasella

Sieni-yrttimunakas sopii niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin päivälliseksikin.

© wichmann+bendtsen

Sieni-yrttimunakas

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g sieniä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 4 munaa
  • pieni kourallinen ruohosipulia
  • kourallinen tilliä
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • 3 viipaletta paahdettua ruisleipää

Valmistus

  • Puhdista sienet ja viipaloi ne. Paista pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota puolet sienistä syrjään toiseen munakkaaseen.

  • Sido ruohosipulilla kaksi pientä yrttikimppua. Silppua loput yrtit. Vatkaa kaksi munaa haarukalla. Kaada munamassa pannulle sienten joukkoon. Lisää puolet yrttisilpusta.

  • Kypsennä, kunnes munakas hyytyy pinnalta ja pohja on kauniin ruskea. Käännä kannen avulla. Paista toinen puoli, nosta lautaselle. Valmista toinen munakas samoin.

  • Koristele annokset yrttikimpuilla. Tarjoa lisäksi ruisleipää.

VINKKI! Harjaa sienistä roskat pullasudilla. Sieniä ei kannata huuhtoa, etteivät ne vetisty.