Juustomunakas ja kaalisalaatti

30 minuuttia
572 kcal

Maukasta ja terveellistä arkiruokaa – kokeile herkullista juustomunakasta ja kaalisalaattia.

munakas ja salaatti

KIIREISELLE. Vartissa valmis ateria – juustomunakas ja kaalisalaatti

© wichmann+bendtsen

Juustomunakas ja kaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ varhais- tai suippokaalia
  • 2 kevätsipulia
  • 2 porkkanaa
  • 100 g tuoreita herneitä
  • 1 tl rapsi- tai rypsiöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 4 munaa
  • 40 g (cheddar)juustoa
  • 1 tl oliiviöljyä
  • lehtipersiljaa
  • Tabascoa
  • 3 viipaletta täysjyväruisleipää

Valmistus

  • Suikaloi kaali ja viipaloi sipulit ja porkkanat kulhoon.
  • Lisää herneet, rapsiöljy, sitruunamehu ja ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita ja tarkista maku.
  • Riko munien rakenne haarukalla ja raasta juusto.
  • Kuumenna oliiviöljy. Kaada pannulle puolet munamassasta. Paista, kunnes massa hyytyy ja pohja on kauniin ruskea. Käännä kannen avulla. Kypsennä toinen puoli. Ripottele puolet juustoraasteesta toiselle reunalle. Käännä toinen reuna päälle ja liu'uta munakas lautaselle. Pidä lämpimänä ja paista toinen munakas samalla tavalla.
  • Jaa kaalisalaatti munakkaiden viereen. Pirskota salaatille muutama tippa Tabascoa ja ripottele silputtua persiljaa munakkaille.
  • Paahda lisäksi ruisleipää.