munakas ja salaatti
Kiireiselle.

Vartissa valmis ateria – juustomunakas ja kaalisalaatti

© wichmann+bendtsen

Juustomunakas ja kaalisalaatti

Munakkaasta saa hyvää proteiinia nopeasti ja helposti. Tarjoa munakas rouskuvan kaali-porkkanasalaatin kanssa.

tiistai 16. heinäkuuta 2019 teksti Anne Larsen

Juustomunakas ja kaalisalaatti

2 annosta

½ varhais- tai suippokaalia
2 kevätsipulia
2 porkkanaa
100 g tuoreita herneitä
1 tl rapsi- tai rypsiöljyä
1 sitruunan mehu
merisuolaa
pippuria
4 munaa
40 g (cheddar)juustoa
1 tl oliiviöljyä
lehtipersiljaa
Tabascoa

Lisäksi
3 viipaletta täysjyväruisleipää

Valmistus

  • Suikaloi kaali ja viipaloi sipulit ja porkkanat kulhoon.
  • Lisää herneet, rapsiöljy, sitruunamehu ja ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita ja tarkista maku.
  • Riko munien rakenne haarukalla ja raasta juusto.
  • Kuumenna oliiviöljy. Kaada pannulle puolet munamassasta. Paista, kunnes massa hyytyy ja pohja on kauniin ruskea. Käännä kannen avulla. Kypsennä toinen puoli. Ripottele puolet juustoraasteesta toiselle reunalle. Käännä toinen reuna päälle ja liu'uta munakas lautaselle. Pidä lämpimänä ja paista toinen munakas samalla tavalla.
  • Jaa kaalisalaatti munakkaiden viereen. Pirskota salaatille muutama tippa Tabascoa ja ripottele silputtua persiljaa munakkaille.
  • Paahda lisäksi ruisleipää.
Ravintosisältö/annos

Energiaa 572 kcal 
Proteiinia 31,5 
Rasvaa 26,2 g 
Hiilihydraattia 60,6 g 
Kuitua 14,9 g 


Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee