Minimunakkaat ja lohta

10 minuuttia
385 kcal

Illallispöytää sulostuttamaan on helppo valmistaa pieniä munakkaita, jotka tarjotaan lohen ja parsakaalin kera. Helppo herkku valmistuu vartissa.

Pieniä munakkaita lisukkeineen lautasella

Minimunakkaat ja lohta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g parsakaalin kukintoja
  • merisuolaa
  • kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 6 munanvalkuaista
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1 nippu ruukku tilliä
  • pippuria myllystä

Lisäksi

  • 3 paahdettua ruisleipäviipaletta

Valmistus

  • Irrota parsakaalin kukinnot ja pane kattilaan. Ripottele päälle vähän suolaa ja rapsiöljyä. Kaada kiehuva vesi päälle, kiehauta ja kaada vesi pois.

  • Vatkaa valkuaiset kevyesti. Paista valkuaismunakkaita oliiviöljyssä blini- tai lettupannulla molemmilta puolilta, kunnes massa hyytyy.

  • Viipaloi lohi munakkaiden päälle. Koristele annokset tillillä ja pyöräytä päälle pippuria myllystä. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.

VINKKI! Paista minimunakkaat lettupannulla

Pikku munakkaat voi paistaa tavallisella paistinpannulla, mutta lettupannulla niistä tulee rapeita ja kauniin pyöreitä.