Minimunakkaat ja lohta
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 5 minuuttia
Aika yhteensä: 10 minuuttia
AINEKSET
200 g parsakaalin kukintoja
merisuolaa
kylmäpuristettua rapsiöljyä
2 tl neitsytoliiviöljyä
6 munanvalkuaista
100 g kylmäsavulohta
1 nippu ruukku tilliä
pippuria myllystä
Lisäksi
3 paahdettua ruisleipäviipaletta
Valmistus
- Irrota parsakaalin kukinnot ja pane kattilaan. Ripottele päälle vähän suolaa ja rapsiöljyä. Kaada kiehuva vesi päälle, kiehauta ja kaada vesi pois.
- Vatkaa valkuaiset kevyesti. Paista valkuaismunakkaita oliiviöljyssä blini- tai lettupannulla molemmilta puolilta, kunnes massa hyytyy.
- Viipaloi lohi munakkaiden päälle. Koristele annokset tillillä ja pyöräytä päälle pippuria myllystä. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.
Vinkki! Paista minimunakkaat lettupannulla
Pikku munakkaat voi paistaa tavallisella paistinpannulla, mutta lettupannulla niistä tulee rapeita ja kauniin pyöreitä.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 385 kcal
Proteiinia: 29,2 g
Rasvaa: 12,8 g
Hiilihydraattia: 43,1 g
Kuitua: 9,5 g