Pieniä munakkaita lisukkeineen lautasella
© wichmann+bendtsen

Minimunakkaat ja lohta

Illallispöytää sulostuttamaan on helppo valmistaa pieniä munakkaita, jotka tarjotaan lohen ja parsakaalin kera. Helppo herkku valmistuu vartissa.

lauantai 1. heinäkuuta 2017 teksti A. Larsen

Minimunakkaat ja lohta

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 5 minuuttia

Aika yhteensä: 10 minuuttia

AINEKSET

200 g parsakaalin kukintoja

merisuolaa

kylmäpuristettua rapsiöljyä

2 tl neitsytoliiviöljyä

6 munanvalkuaista

100 g kylmäsavulohta

1 nippu ruukku tilliä

pippuria myllystä

Lisäksi

3 paahdettua ruisleipäviipaletta

Valmistus

  • Irrota parsakaalin kukinnot ja pane kattilaan. Ripottele päälle vähän suolaa ja rapsiöljyä. Kaada kiehuva vesi päälle, kiehauta ja kaada vesi pois.
  • Vatkaa valkuaiset kevyesti. Paista valkuaismunakkaita oliiviöljyssä blini- tai lettupannulla molemmilta puolilta, kunnes massa hyytyy.
  • Viipaloi lohi munakkaiden päälle. Koristele annokset tillillä ja pyöräytä päälle pippuria myllystä. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.

Vinkki! Paista minimunakkaat lettupannulla

Pikku munakkaat voi paistaa tavallisella paistinpannulla, mutta lettupannulla niistä tulee rapeita ja kauniin pyöreitä. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 385 kcal

Proteiinia: 29,2 g

Rasvaa: 12,8 g

Hiilihydraattia: 43,1 g

Kuitua: 9,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee