Yhden astian pata broilerista, pavuista ja riisistä

3 tuntia
475 kcal

Vielä pitäisi laittaa päivällistä, mutta jaksaminen alkaa olla vähissä? Yhden astian pataruoka on silloin hyvä valinta. Jos ruokaa jää yli, niin se maistuu vähintään yhtä hyvältä myös seuraavan päivän lounaalla.

Yhden astian pata broilerista, pavuista ja riisistä

MAUSTEISTA MAKUA – broileri voidellaan herkullisella marinadilla

© wichmann+bendtsen

Yhden astian pata broilerista, pavuista ja riisistä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl vaaleaa hunajaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¾ tl timjamia
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ¼ tl chilijauhetta
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 broilerin rintafilettä
  • ½ sipuli
  • ¼ kukkakaalia
  • 1 dl täysjyväriisiä
  • ½ rasia mustapapuja
  • 3 dl kanalientä
  • tuoreita yrttejä koristeeksi

Valmistus

  • Sekoita öljy, hunaja ja mausteet marinadiksi. Pyöräytä broilerit marinadissa ja pane tunniksi jääkaappiin.
  • Hienonna sipuli ja paloittele kukkakaali.
  • Paista broilerit kauniin ruskeiksi paistokasarissa tai wokkipannulla, noin 5 minuuttia. Nosta ne pois pannulta.
  • Valuta pavut. Lisää ainekset pannulle ja sekoita. Nosta broilerit päälle. Kuumenna pata kiehuvaksi.
  • Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia. Tarkista, että riisi on kypsää.
  • Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria ja anna vetäytyä kannen alla vielä 5 minuuttia. Silppua päälle yrttejä juuri ennen tarjoilua.

LUE MYÖS: Päivällistä puolessa tunnissa