Vihreä rapu-parsakeitto

15 minuuttia
457 kcal

Helppo ja herkullinen ateria vartissa.

Kulhossa vihreää rapukeittoa

Vihreä rapu-parsakeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 valkoista parsaa
  • 400 g vihreää parsaa
  • merisuolaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • valkopippuria myllystä
  • 2 viipaletta ruisleipää kuutioina
  • 2 tl neitsytoliiviöjyä
  • 100 g tiikerikatkarapuja tai katkarapuja
  • 1 ruukku tilliä

Parsakeiton valmistus

  • Kuori valkoisten parsojen varret.
  • Leikkaa kannat pois.
  • Katkaise vihreät parsat siitä kohtaa, mistä kanta napsahtaa itsestään poikki.
  • Varsi katkeaa siitä, mihin kuiva kanta päättyy.
  • Paloittele vihreiden parsojen varret.
  • Pane valkoiset parsat kiehuvaan veteen, mausta suolalla ja lisää rapsiöljy.
  • Keitä niitä 5 minuuttia, lisää kasvikset ja anna kypsyä vielä minuutti.
  • Leikkaa valkoisista parsoista kolme nuppua ja ota ne ja kolme vihreää nuppua sivuun odottamaan.
  • Lisää maito kattilaan, kuumenna keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita keitto sauvasekoittimella niin sileäksi, että se vaahtoaa.
  • Paahda ruisleipäkuutiot pannulla oliiviöljyssä, mausta ripauksella suolaa.
  • Jaa keitto lautasille.
  • Lisää annoksiin ravut, parsannuput, ruisleipäkuutiot ja silputtua tilliä.

Kaipaatko vinkkejä helppoihin päivällisruokiin? KUNTO PLUSsan sivustolta saat reseptit terveellisiin aterioihin, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa.

LUE MYÖS: Parsa – tutustu kevätherkkuun