Terveellisiä reseptejä Päivällinen Vihreä rap... Vihreä rapu-parsakeitto 15 minuuttia 457 kcal Helppo ja herkullinen ateria vartissa. Teksti: Anne Larsen 28. kesäkuuta 2017 Vihreä rapu-parsakeitto Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 4 valkoista parsaa 400 g vihreää parsaa merisuolaa 2 rkl kylmäpuristettua rapsiöljyä 4 dl rasvatonta maitoa valkopippuria myllystä 2 viipaletta ruisleipää kuutioina 2 tl neitsytoliiviöjyä 100 g tiikerikatkarapuja tai katkarapuja 1 ruukku tilliä Parsakeiton valmistus Kuori valkoisten parsojen varret. Leikkaa kannat pois. Katkaise vihreät parsat siitä kohtaa, mistä kanta napsahtaa itsestään poikki. Varsi katkeaa siitä, mihin kuiva kanta päättyy. Paloittele vihreiden parsojen varret. Pane valkoiset parsat kiehuvaan veteen, mausta suolalla ja lisää rapsiöljy. Keitä niitä 5 minuuttia, lisää kasvikset ja anna kypsyä vielä minuutti. Leikkaa valkoisista parsoista kolme nuppua ja ota ne ja kolme vihreää nuppua sivuun odottamaan. Lisää maito kattilaan, kuumenna keitto ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keitto sauvasekoittimella niin sileäksi, että se vaahtoaa. Paahda ruisleipäkuutiot pannulla oliiviöljyssä, mausta ripauksella suolaa. Jaa keitto lautasille. Lisää annoksiin ravut, parsannuput, ruisleipäkuutiot ja silputtua tilliä. Kaipaatko vinkkejä helppoihin päivällisruokiin? KUNTO PLUSsan sivustolta saat reseptit terveellisiin aterioihin, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa.LUE MYÖS: Parsa – tutustu kevätherkkuun ParsaKatkarapuRuisleipäKeitto