Vegaaninen curry kurpitsasta ja kookosmaidosta

40 minuuttia
454 kcal

Tämä lempeä ja mausteinen curry on niin maukas, ettet kaipaa lihaa – ja niin täyteläistä, ettei riisiä tai muita lisukkeita tarvita.

Kulhollinen täyteläistä currya, jonka päällä on yrttejä.

NAM – jo pelkkä tuoksu nostaa lempeän mausteisen maun kielelle.

© wichmann+bendtsen

Vegaaninen curry kurpitsasta ja kookosmaidosta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipuli
  • 1½ kynsi valkosipulin kynttä
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ½ rkl ruoko- tai kookossokeria
  • ¼ tl merisuolaa
  • Mustapippuria, vastarouhittua
  • ¼ l kasvislientä
  • ¼ hokkaidokurpitsa
  • 200 g tofua
  • ¼ kukkakaali
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • ½ tlk kookosmaitoa

Lisäksi

  • 50 g tuoretta pinaattia
  • ½ kourallista kourallinen tuoreyrttejä

Valmistus

  • Kuullota hienonnettua sipulia ja valko-sipulia öljyssä suurella pannulla.
  • Lisää hienonnettu inkivääri ja mausteet. Paista pari minuuttia.
  • Lisää kasvisliemi, kurpitsa ja kuutioitu tofu, karkeasti pilkottu kukkakaali, tomaatti ja kookosmaito. Sekoita hyvin. Kiehauta ja hauduta sitten kannen alla 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  • Sekoita pinaatti curryn joukkoon juuri ennen tarjoilua ja ripottele päälle hienonnettuja yrttejä.

Vinkki Jos et malta odottaa curryn sakenemista, voit suurustaa sitä hieman.