Lue myös

Nainen leikkaa kurpitsaa

Kurpitsat

Kurpitsapiiras

Jälkiruoka

tiistai 1. marraskuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Kurpitsapiiras

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aika yhteensä: 1 tunti

AINEKSET

Pohja:

10 kpl mariekeksejä

50 g kurpitsansiemeniä

1 rkl kurpitsansiemenöljyä

1 rkl akaasiahunajaa

Täyte:

3 munaa

100 g ruokosokeria

50 g akaasiahunajaa

1 vaniljatanko

250 g kurpitsaa

150 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tl raastettua inkiväärinjuurta

1 tl raastettua muskottipähkinää

1 tl kanelia

hyppysellinen merisuolaa

Lisukkeeksi:

200 g maustamantonta tuorejuustoa

puolen vaniljatangon siemenet

Valmistus

Murenna keksit ja rouhi kurpitsansiemenet, sekoita joukkoon öljy ja hunaja ja painele taikina piirasvuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Vaahdota munat ja ruokosokeri, lisää joukkoon hunaja ja vaniljansiemenet.

Kuutioi kurpitsa ja keitä sitä noin 15 minuuttia. Anna kurpitsan jäähtyä ja soseuta se haarukalla. Sekoita kurpitsasose, tuorejuusto ja mausteet munavaahtoon, ja kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Mausta tuorejuusto vaniljalla ja tarjoa se piiraan lisukkeena.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 246 kcal

Proteiinia: 9,3 g

Rasvaa: 8,3 g

Hiilihydraattia: 32,7 g

Kuitua: 1,0 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee