Kurpitsapiiras

1 tunti
246 kcal

Jälkiruoka

Kurpitsapiiras

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja:

  • 10 kpl. mariekeksejä
  • 50 g kurpitsansiemeniä
  • 1 rkl kurpitsansiemenöljyä
  • 1 rkl akaasiahunajaa

Täyte:

  • 3 munaa
  • 100 g ruokosokeria
  • 50 g akaasiahunajaa
  • 1 vaniljatanko
  • 250 g kurpitsaa
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl raastettua inkiväärinjuurta
  • 1 tl raastettua muskottipähkinää
  • 1 tl kanelia
  • hyppysellinen merisuolaa

Lisukkeeksi:

  • 200 g maustamantonta tuorejuustoa
  • puolen vaniljatangon siemenet

Valmistus

Murenna keksit ja rouhi kurpitsansiemenet, sekoita joukkoon öljy ja hunaja ja painele taikina piirasvuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Vaahdota munat ja ruokosokeri, lisää joukkoon hunaja ja vaniljansiemenet.

Kuutioi kurpitsa ja keitä sitä noin 15 minuuttia. Anna kurpitsan jäähtyä ja soseuta se haarukalla. Sekoita kurpitsasose, tuorejuusto ja mausteet munavaahtoon, ja kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Mausta tuorejuusto vaniljalla ja tarjoa se piiraan lisukkeena.