Lue myös

Nainen leikkaa kurpitsaa

Kurpitsat

Kurpitsapiiras

Jälkiruoka

tiistai 1. marraskuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

Pohja:

10 kpl mariekeksejä
50 g kurpitsansiemeniä
1 rkl kurpitsansiemenöljyä
1 rkl akaasiahunajaa

Täyte:

3 munaa
100 g ruokosokeria
50 g akaasiahunajaa
1 vaniljatanko
250 g kurpitsaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl raastettua inkiväärinjuurta
1 tl raastettua muskottipähkinää
1 tl kanelia
hyppysellinen merisuolaa

Lisukkeeksi:

200 g maustamantonta tuorejuustoa
puolen vaniljatangon siemenet

Valmistus

Murenna keksit ja rouhi kurpitsansiemenet, sekoita joukkoon öljy ja hunaja ja painele taikina piirasvuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Vaahdota munat ja ruokosokeri, lisää joukkoon hunaja ja vaniljansiemenet.

Kuutioi kurpitsa ja keitä sitä noin 15 minuuttia. Anna kurpitsan jäähtyä ja soseuta se haarukalla. Sekoita kurpitsasose, tuorejuusto ja mausteet munavaahtoon, ja kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Mausta tuorejuusto vaniljalla ja tarjoa se piiraan lisukkeena.

Kurpitsaa painonhallintaan

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee