Uunibroileri, salaattia ja jogurttikastike

1 tuntia
595 kcal

Helppoa – ja hyvää! – ruokaa koko perheelle. Broileri valmistuu uunissa itsekseen, ja seuraksi vain raikas salaatti ja jogurttikastike. Lisäksi vielä maukasta leipää.

Kokonainen broileri ja pataleipä

HELPOSTI UUNISSA – broileri ja pataleipä

© wichmann+bendtsen

Uunibroileri, salaatti ja jogurttikastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kokonainen broileri
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ¾ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Jogurttikastike

  • 1 rkl ruohosipulia
  • 1 tl persiljaa
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • ½ tl dijoninsinappia
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Salaatti

  • 1 porkkanaa
  • 50 g lehtisalaattia
  • ½ avokado
  • 75 g maissia
  • ruohosipulia
  • ¼ sitruunan mehu

Lisukkeet

  • Esim. pataleipä

Valmistus

  • Sipaise broilerin pintaan öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria.
  • Pane broileri uunivuokaan rinta alaspäin. Kypsennä 175 asteessa kiertoilmassa 15 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä 45–60 minuuttia. Pistä reiteen cocktailtikulla. Jos valuva neste on punaista, broileri saa olla vielä jonkin aikaa uunissa.
  • Silppua purjo ja persilja ja sekoita kastike.
  • Suikaloi porkkana kuorimaveitsellä kylmään veteen. Kuutioi avokado.
  • Revi salaatti kulhoon. Lisää avokado, maissi ja porkkanasuikaleet. Mausta sitruunamehulla ja koristele ruohosipulilla.