Paistettua ahventa ja persiljakastiketta

30 minuuttia
598 kcal

Yksinkertaista ja koko perheelle maistuvaa. Täydellinen valinta koko perheelle. Kokeile itse!

Paistettuja ahvenïa ja persiljakastiketta, perunoita ja kaalia

PAISTETTUJA AHVENFILEITÄ – varma valinta!

© wichmann+bendtsen

Paistettua ahventa ja persiljakastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 350 g perunoita
  • ½ kukkakaali
  • ½ pieni (suippo)kaalinkerä

Persiljakastike

  • 10 g voita
  • 10 g vehnäjauhoja
  • 2½ dl maitoa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl lehti­persiljaa
  • ¼ sitruunan kuori

Kala

  • 4 ahvenfilettä tai muuta kausikalaa
  • 50 g graham­jauhoja
  • öljyä paistamiseen
  • ¾ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Keitä perunoita 15 minuuttia. Ota lämpö pois päältä ja anna perunoiden kypsyä vedessä koosta riippuen vielä 5–10 minuuttia. Kaada vesi pois ja kuori perunat.
  • Sulata kastikkeen voi kattilassa ja lisää jauhot. Vispaa maito joukkoon vähitellen.
  • Silppua persilja ja raasta sitruuna.
  • Kääntele kalafileet jauhoissa ja paista nopeasti öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Irrota kukkakaalin nuput kattilaan, kaada kiehuvaa vettä päälle ja anna seistä kannen alla 5 minuuttia.
  • Leikkaa kaali lohkoiksi ja hauduta 2 min samalla tavalla kuin kukkakaalia.
  • Lisää sitruuna ja persilja kastikkeeseen.

LUE MYÖS: Suippokaalin terveystekijät

VINKKI! Vähärasvainen salaatinkastike syntyy jogurtista, sitruunamehusta ja persiljasta.