Terveellinen chili con carne ja tomaattisalsa

1 tuntia
525 kcal

Chili con carne kuuluu monien suosikkiruokiin. Tässä versiossa siihen tulee runsaasti kasviksia – ja ripaus suklaata! Lisukkeeksi valmistetaan värikäs tomaattisalsa.

Chili con carnea lautasella ja tomaattisalsaa kulhossa.

CHILI CON CARNE kruunataan jogurtilla, ja lisukkeena tarjoillaan nachoja ja tietenkin herkullista tomaatti-avokadosalsaa.

Terveellinen chili con carne ja tomaattisalsa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Chili con carne

  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ sipuli
  • ½ porkkana
  • ½ punainen paprika
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ½ punaista chiliä
  • 225 g jauhelihaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl savupaprikaa
  • ½ rkl juustokuminaa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • ½ rkl vaaleaa hunajaa
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • 2½ dl lihalientä
  • 10 g tummaa suklaata, 70 % kaakaota
  • ½ tlk mustia papuja

Salsa

  • ½ avokado
  • 50 g kirsikkatomaatteja
  • ¼ punasipulia
  • ½ jalapeno
  • ¼ limetin mehu
  • ½ kourallista tuoretta korianteria
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Tarjoiluun

  • 20 g nachoja
  • 2 rkl maustamatonta jogurttia
  • korianteria

Chili con carnen valmistus

  • Raasta kesäkurpitsa ja porkkana, kuutioi paprika ja hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Paista öljyssä jauhelihan kanssa.
  • Mausta ja paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää hunaja, tomaattimurska, lihaliemi, suklaa ja valutetut pavut. Anna kiehua hiljalleen 30 minuttia.
  • Kuutioi avokado, tomaatit, punasipuli ja jalapeno. Silppua korianteri. Sekoita ja mausta limettimehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa chili con carnen kanssa salsaa, nachoja, jogurttia ja korianterisilppua.