Broileria ja vihreää
© wichmann+bendtsen

Seesamibroileria

Näin loihdit 20 minuutissa perusbroitsusta ihanan makuelämyksen.

keskiviikko 17. elokuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Seesamibroileria

2 annosta

2 broilerin rintafileetä
1 kananmuna
Seesaminsiemeniä*
Ekstra neitsytoliiviöljyä
1 dl vihreitä herneitä
1 kurkku
2 kevätsipulia
1 lehtisellerin varsi
½ fenkolia
2 sydänsalaattia
Kourallinen herneenversoja
2 rkl vinegrettiä**


*Seesaminsiementen paahtaminen

Kaada siemeniä ohuehkoksi kerrokseksi paistinpannuun, pane levy päälle. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes paahdettavat alkavat tuoksua ja saavat väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.

**Vaalea vinegretti
Sekoita 1 rkl dijoninsinappia, 0,5 dl valkoviinietikkaa, 2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä, ripaus merisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku.

Valmistus

  • Paahda seesaminsiemenet, anna jäähtyä.
  • Valmista vinegretti.
  • Kääntele broilerinfileet kananmunassa ja seesaminsiemenissä.
  • Paista fileet oliiviöljyssä molemmilta puolilta kullanruskeiksi keskilämmöllä. 
  • Vähennä lämpöä ja paista fileet kypsiksi. 
  • Paistoaika on yhteensä noin 6-10 minuuttia.
  • Halkaise kurkku pitkittäin, katkaise päät ja koverra siemenet pois lusikalla. 
  • Leikkaa pitkittäin hyvin ohuiksi tangoiksi. 
  • Puhdista sipulit ja selleri, ja leikkaa ne pitkittäin samalla lailla kuin kurkku.
  • Leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi. 
  • Huuhdo ja kuivaa salaatit ja versot. 
  • Annostele vihannekset ja herneet lautasille, valele vinegretti pinnalle, viipaloi broilerinrinnat ja asettele lautaselle.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 498 kcal
Proteiinia: 39,1 g
Rasvaa: 29,8 g
Hiilihydraattia: 23,8 g
Kuitua: 9,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee