Seesamibroileria

20 minuuttia
498 kcal

Näin loihdit 20 minuutissa perusbroitsusta ihanan makuelämyksen.

Seesamibroileria

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin rintafileetä
  • 1 kananmuna
  • Seesaminsiemeniä*
  • Ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • 1 kurkku
  • 2 kevätsipulia
  • 1 lehtisellerin varsi
  • ½ fenkolia
  • 2 sydänsalaattia
  • Kourallinen herneenversoja
  • 2 rkl vinegrettiä**

Valmistus

*Seesaminsiementen paahtaminen

Kaada siemeniä ohuehkoksi kerrokseksi paistinpannuun, pane levy päälle. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes paahdettavat alkavat tuoksua ja saavat väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.

**Vaalea vinegretti Sekoita 1 rkl dijoninsinappia, 0,5 dl valkoviinietikkaa, 2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä, ripaus merisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku.

Valmistus

  • Paahda seesaminsiemenet, anna jäähtyä.
  • Valmista vinegretti.
  • Kääntele broilerinfileet kananmunassa ja seesaminsiemenissä.
  • Paista fileet oliiviöljyssä molemmilta puolilta kullanruskeiksi keskilämmöllä.
  • Vähennä lämpöä ja paista fileet kypsiksi.
  • Paistoaika on yhteensä noin 6-10 minuuttia.
  • Halkaise kurkku pitkittäin, katkaise päät ja koverra siemenet pois lusikalla.
  • Leikkaa pitkittäin hyvin ohuiksi tangoiksi.
  • Puhdista sipulit ja selleri, ja leikkaa ne pitkittäin samalla lailla kuin kurkku.
  • Leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi.
  • Huuhdo ja kuivaa salaatit ja versot.
  • Annostele vihannekset ja herneet lautasille, valele vinegretti pinnalle, viipaloi broilerinrinnat ja asettele lautaselle.

Newsletter background