Ohrahelmi-broileripaella

45 minuuttia

Espanjalaisklassikko pohjoismaisella säväyksellä.

Vaihda riisi ohrahelmiin.

Ohrahelmi-broilerpaella

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kokonainen broileri (paloittele itse 8 osaan tai osta valmiiksi paloiteltuna) tai 4 kokonaista broilerinfileetä puolikkaina)
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • merisuolaa, mustapippuria myllystä
  • 6 ohutta viipaletta chorizo-makkaraa
  • ½ sipuli
  • valkosipulin kynttä
  • ½ tl vahvaa paprikajauhetta
  • 100 g ohra- tai spelttihelmiä
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • ¼ l kana- tai yrttilientä
  • 100 g tuoreita tai pakasteherneitä
  • 6 mustaa (kivellistä) oliivia
  • tuoretta oreganoa tai basilikaa
  • tuoretta minttua (tai basilikaa)

Valmistus

  • Poista broilerinpaloista nahka ja hiero lihaan 1 rkl öljyä suolaa ja pippuria. Ruskista paistinpannussa ja jätä odottamaan.

  • Ruskista chorizo rapeaksi ja nosta se talouspaperille valumaan.

  • Kuullota silputut sipuli ja valkosipuli padassa 1 rkl:ssa öljyä, lisää paprika ja vähän suolaa ja pippuria.

  • Lisää pataan kana ja makkara sekä huuhdellut suurimot. Kääntele aineksia hetki, ja lisää sitten tomaatti ja liemi.

  • Anna kiehua hiljalleen kunnes suurimot ovat pehmenneet al dente (noin 20 minuuttia). Lisää herneet ja anna niiden lämmetä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Tarjoa oliiveilla ja yrteillä koristeltuna.