Vaihda riisi ohrahelmiin.

Ohrahelmi-broileripaella

Espanjalaisklassikko pohjoismaisella säväyksellä.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Ohrahelmi-broilerpaella

(4 annosta)
1 kokonainen broileri (paloittele itse 8 osaan tai osta valmiiksi paloiteltuna) tai 4 kokonaista broilerinfileetä puolikkaina)
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
merisuolaa, mustapippuria myllystä
12 ohutta viipaletta chorizo-makkaraa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 tl vahvaa paprikajauhetta
200 g ohra- tai spelttihelmiä
1 tölkki tomaattimurskaa
½ l kana- tai yrttilientä
200 g tuoreita tai pakasteherneitä
12 mustaa (kivellistä) oliivia
tuoretta oreganoa tai basilikaa
tuoretta minttua (tai basilikaa)

  • Poista broilerinpaloista nahka ja hiero lihaan 1 rkl öljyä suolaa ja pippuria. Ruskista paistinpannussa ja jätä odottamaan.
  • Ruskista chorizo rapeaksi ja nosta se talouspaperille valumaan.
  • Kuullota silputut sipuli ja valkosipuli padassa 1 rkl:ssa öljyä, lisää paprika ja vähän suolaa ja pippuria.
  • Lisää pataan kana ja makkara sekä huuhdellut suurimot. Kääntele aineksia hetki, ja lisää sitten tomaatti ja liemi.
  • Anna kiehua hiljalleen kunnes suurimot ovat pehmenneet al dente (noin 20 minuuttia). Lisää herneet ja anna niiden lämmetä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa oliiveilla ja yrteillä koristeltuna.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee