½
kokonainen broileri (paloittele itse 8 osaan tai osta valmiiksi paloiteltuna) tai 4 kokonaista broilerinfileetä puolikkaina)
1
rkl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
merisuolaa, mustapippuria myllystä
6
ohutta viipaletta chorizo-makkaraa
½
sipuli
1½
valkosipulin kynttä
½
tl
vahvaa paprikajauhetta
100
g
ohra- tai spelttihelmiä
½
tlk
tomaattimurskaa
¼
l
kana- tai yrttilientä
100
g
tuoreita tai pakasteherneitä
6
mustaa (kivellistä) oliivia
tuoretta oreganoa tai basilikaa
tuoretta minttua (tai basilikaa)
Valmistus
Poista broilerinpaloista nahka ja hiero lihaan 1 rkl öljyä suolaa ja pippuria. Ruskista paistinpannussa ja jätä odottamaan.
Ruskista chorizo rapeaksi ja nosta se talouspaperille valumaan.
Kuullota silputut sipuli ja valkosipuli padassa 1 rkl:ssa öljyä, lisää paprika ja vähän suolaa ja pippuria.
Lisää pataan kana ja makkara sekä huuhdellut suurimot. Kääntele aineksia hetki, ja lisää sitten tomaatti ja liemi.
Anna kiehua hiljalleen kunnes suurimot ovat pehmenneet al dente (noin 20 minuuttia). Lisää herneet ja anna niiden lämmetä. Mausta suolalla ja pippurilla.