Broileria ja mustakaalia

25 minuuttia
271 kcal

Terveellinen ja mausteinen ateria broilerista ja mustakaalista lämmittää ihanasti.

Broileria ja paistettua mustakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin rintafileetä
  • ekstra neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • 1 luomusitruuna
  • 1 pieni nippu lehtipersiljaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 300 g mustakaalia, savoijinkaalia tai lehtikaalia
  • ½ tl hienonnettuja chilihiutaleita

Valmistus

  • Kuivaa broilerin rintafileet ja hiero niihin oliiviöljyä.

  • Grillaa tai paista fileet ja mausta ne suolalla sekä pippurilla.

  • Tee gremolata: Raasta sitruunankuori ja murskaa 1 valkosipulinkynsi. Sekoita niiden joukkoon 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa.

  • Huuhdo kaali ja poista lehdistä alimmat osat (noin 5 cm).

  • Poista lehtiruoti ja leikkaa lehdet suuriksi paloiksi.

  • Huuhdo uudelleen ja linkoa kuivaksi.

  • Leikkaa 2 valkosipulinkynttä ohuiksi viipaleiksi.

  • Kuumenna 1 rkl oliivi­öljyä, lisää valkosipuliviipaleet ja paista ne kullankeltaisiksi.

  • Nosta talouspaperin päälle valumaan.

  • Lisää kaali samaan öljyyn paistumaan.

  • Mausta chilillä ja suolalla.

  • Sekoita kaali ja valkosipuli keskenään.

  • Annostele broileri, gremolata ja kaali-valkosipuliseos tarjolle.

Oletko jo kokeillut parsakaali-pekoni-fetasalaattiamme? Superhyvää ja superterveellistä!