Parsakaali-pekoni-fetasalaatti

20 minuuttia
615 kcal

Parsakaali sisältää niin paljon C-vitamiinia, että jo noin 50 grammaa parsakaalia täyttää päivittäisen saantisuosituksen. Jos siis tarvitset sekä C-vitamiinia että helppoa ja nopeaa päivällisreseptiä, niin ratkaisu on tämä 20 minuutissa valmistuva herkullinen salaatti.

Lautasellinen parsakaali-pekoni-fetasalaattia

Parsakaali-pekoni-fetasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 500 g parsakaalin kukintoja
  • merisuolaa
  • kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • 100 g kalkkunapekonia suikaleina
  • 2 dl neitsytoliiviöljyä tai kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • ¼ dl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua pippuria myllystä
  • 1 iso punasipuli hienonnettuna
  • 4 rkl rusinoita
  • 50 g fetajuustoa

Lisäksi

  • 1 viipale paahdettua ruisleipää

Valmistus

  • Irrota parsakaalin kukinnot kulhoon. Lisää 1 tl suolaa ja 2 tl rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuva vesi ja anna kypsyä 5 minuuttia.

  • Kaada vesi pois, valuta ja jäähdytä.

  • Paista pekoni kullanruskeaksi, valuta liika rasva pois ja anna jäähtyä talouspaperin päällä.

  • Sekoita kastike oliiviöljystä, valkoviinietikasta, suolasta ja pippurista.

  • Tee annokset parsakaalista, pekonista, sipulista, rusinoista ja ohuista fetasiivuista. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää

LUE MYÖS: Marinoitu punasipuli – helppoa ja herkullista