Brasilialaista salsabroileria

30 minuuttia

Erilainen broileriannos.

Brasilialaista salsabroileria

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 luullista broilerin rintaleikettä
  • merisuolaa
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Salsa

  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • ½ tuore kurkku
  • ½ avokado
  • ½ punainen chilipaprika
  • ¼ dl limettimehua
  • ¼ dl valkoviinietikkaa
  • ½ rkl sokeria
  • ½ tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • vastajauhettua mustapippuria

Lisukkeeksi

  • Tummaa riisiä tai 4 viipaletta vaaleaa täysjyväleipää (à 60 g)

Valmistus

  • Valmista salsa: Pilko paprikat kuutioiksi. Leikkaa kurkku pituussuunnassa kahtia, poista siemenet teelusikalla. Kuutioi kurkku ja avokado. Pilko chili aivan pieniksi kuutioiksi. Sekoita limettimehu, etikka, sokeri ja öljy, mausta suolalla ja pippurilla. Marinoi kasvikset jääkaapissa.

  • Mausta kana suolalla ja paista se öljyssä, ensin nahkapuoli alaspäin. Anna kummankin puolen ruskistua kunnolla, alenna lämpöä ja hauduta kypsäksi miedommalla lämmöllä (6–7 minuuttia/puoli).

  • Tarjoile salsan ja riisin tai leivän kera.