Raikkaat kesäkääryleet savulohesta, lisukkeena wasabijogurttia

15 minuuttia
470 kcal

Lohi maistuu hyvältä, mutta se on myös superterveellistä. Nyt voit rullata suositun lohen kauniiksi kääryleiksi ja dipata niitä wasabijogurttiin!

Kesäkääryleet lohesta

SYÖTKÖ RIITTÄVÄSTI KALAA? Syö viikossa 200 g rasvaista kalaa ja yhteensä vähintään 350 g kalaa ja äyriäisiä.

© wichmann+bendtsen

Kesäkääryleet savulohesta, lisukkeena wasabijogurttia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 6kpl

  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 tl wasabia
  • 200 g kylmäsavulohta
  • ½ sydänsalaattia
  • ½ punasalaattia
  • 2 kourallista punajuurenituja
  • 2 kourallista herneenversoja
  • 4 kourallista tuoretta pinaattia
  • 2 kourallista sokeriherneen palkoja
  • 2 kourallista korianteria
  • 6 riisipaperiarkkia
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 limetti
  • soijakastiketta

Näin valmistat raikkaat kesäkääryleet lohesta

  • Sekoita jogurtti ja wasabi kastikkeeksi.

  • Leikkaa lohi vähintään 6 suikaleeksi.

  • Huuhdo kasvikset.

  • Täytä suuri kulho kylmällä vedellä ja liota yhtä riisipaperiarkkia kerrallaan 45 sekuntia.

  • Laita riisipaperiarkin keskelle tuoreita kasviksia, savulohta ja seesaminsiemeniä. Täytteet saavat pursua yli arkin molemmista päistä.

  • Rullaa riisipaperiarkki tiukasti kasvisten ympärille ja leikkaa se keskeltä poikki. Toista kunnes kaikki rullat on pyöritelty ja katkaistu.

  • Aseta rullat tarjolle suurelle lautaselle, koristele limetinlohkoilla ja laita wasabijogurtti ja soijakastike tarjolle pieniin kulhoihin.