Kesäkääryleet savulohesta, lisukkeena wasabijogurttia
2 annosta / 6 kpl
2 dl luonnonjogurttia1 tl wasabia
200 g kylmäsavulohta
½ sydänsalaattia
½ punasalaattia
2 kourallista punajuurenituja
2 kourallista herneenversoja
4 kourallista tuoretta pinaattia
2 kourallista sokeriherneen palkoja
2 kourallista korianteria
6 riisipaperiarkkia
2 rkl seesaminsiemeniä
1 limetti
soijakastiketta
Herkullinen lohi on myös superterveellistä. Lue, miten suuresti lohi voi vaikuttaa terveyteesi.
Näin valmistat raikkaat kesäkääryleet lohesta
- Sekoita jogurtti ja wasabi kastikkeeksi.
- Leikkaa lohi vähintään 6 suikaleeksi.
- Huuhdo kasvikset.
- Täytä suuri kulho kylmällä vedellä ja liota yhtä riisipaperiarkkia kerrallaan 45 sekuntia.
- Laita riisipaperiarkin keskelle tuoreita kasviksia, savulohta ja seesaminsiemeniä. Täytteet saavat pursua yli arkin molemmista päistä.
- Rullaa riisipaperiarkki tiukasti kasvisten ympärille ja leikkaa se keskeltä poikki. Toista kunnes kaikki rullat on pyöritelty ja katkaistu.
- Aseta rullat tarjolle suurelle lautaselle, koristele limetinlohkoilla ja laita wasabijogurtti ja soijakastike tarjolle pieniin kulhoihin.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 470 kcal
Proteiinia: 34,5 g
Rasvaa: 18,8 g
Hiilihydraattia: 43 g
Kuitua: 4,6 g