Kasvis-katkaraputäytteiset kevätkääryleet

50 % vähemmän rasvaa, 300 kilokaloria vähemmän energiaa. Enemmän täyttävää proteiinia ja kuitua.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

1 annos

100 g valkokaalia
50 g porkkanaa
hieman punaista chiliä
30 g avokadoa
25 g lasinuudeleita
3 riisipaperiarkkia
100 g katkarapuja
2 mintunoksaa
1 thaibasilikanoksa
ruohosipulia
chilikastiketta
kalakastiketta (nam pla)


Valmistus

Leikkaa kaali ohuenohuiksi suikaleiksi. Kaada kaalisuikaleiden päälle kiehuvaa vettä, joka kypsentää ne napakan kypsiksi (al dente). Anna kaalisuikaleiden jäähtyä. Leikkaa porkkana sekä chili suikaleiksi ja avokado ohuiksi viipaleiksi. Kaada lasinuudelien päälle kiehuvaa vettä (pakkauksen ohjeen mukaan).

Kostuta riisipaperiarkit märällä kankaalla ja jaa valutetut nuudelit, katkaravut, avokado, kaali, porkkanat sekä chili riisipaperiarkkien keskelle. Ripottele täytteen päälle hienonnettua minttua, basilikaa ja ruohosipulia. Taita arkkien reunat täytteen päälle ja kääri arkit rullalle.

Näitä kevätkääryleitä ei kypsennetä, vaan ne nautitaan kylminä chili- ja kalakastikkeen kanssa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee