Tofu-hokkaido-kvinoasalaatti

1 tuntia
386 kcal

Vitamiineja ja kivennäisaineita: Tofutankoja, kurpitsaa, munakoisoa, fetaa, appelsiinia, mustaa kvinoaa ja sitruskastiketta.

Tofu-hokkaido-kvinoasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Tofu

  • 140 g tofua
  • 2 pieni muna
  • 26 g maapähkinöitä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 ripaus cayennenpippuria

Salaatti

  • 400 g Hokkaido-kurpitsaa (japanilainen talvikurpitsa)
  • 24 g fetaa
  • 1 dl keitettyä mustaa kvinoaa
  • 100 g munakoisoa
  • 2 tl oliiviöljyä paistamiseen
  • Punaista basilikaa koristeeksi

Kastike

  • 20 g luomusitruunan kuori ja mehu
  • 24 g luomuappelsiinin kuori ja mehu
  • 34 g luomugreipin kuori ja mehu
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 ripaus suolaa
  • 1 tl akasiahunajaa

Valmistus

  • Leikkaa tofu tangoiksi ja kuivaa tangot. Riko muna ja vispaa rakenne rikki. Hienonna pähkinät. Sekoita paprikajauhe ja cayennenpippuri pähkinöiden joukkoon.
  • Kasta tofutangot munaan ja kierittele ne sitten pähkinäseoksessa. Levitä tangot leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä 175-asteisessa uunissa 15‒20 minuuttia.
  • Halkaise kurpitsa ja poista siitä siemenet. Kuori kurpitsa ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Voitele lohkot oliiviöljyllä ja paista niitä 175-asteisessa uunissa 25‒30 minuuttia.
  • Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Sipaise parilapannuun öljyä ja paista munakoisoviipaleita, kunnes ne alkavat saada väriä.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Annostele salaattiainekset tarjolle. Koristele basilikalla ja ripottele feta pinnalle.

LUE MYÖS: 6 hyvää syytä syödä kvinoaa

LUE MYÖS: Miksi kannattaa syödä kurpitsaa