Tofu-hokkaido-kvinoasalaatti

Vitamiineja ja kivennäisaineita: Tofutankoja, kurpitsaa, munakoisoa, fetaa, appelsiinia, mustaa kvinoaa ja sitruskastiketta.

tiistai 14. tammikuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Tofu-hokkaido-kvinoasalaatti

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 50 minuuttia

Aika yhteensä: 1 tunti

AINEKSET

Tofu

70 g tofua

1 pieni muna

13 g maapähkinöitä

1/5 tl paprikajauhetta

1 ripaus cayennenpippuria

Salaatti

200 g Hokkaido-kurpitsaa (japanilainen talvikurpitsa)

12 g fetaa

½ dl keitettyä mustaa kvinoaa

50 g munakoisoa

1 tl oliiviöljyä paistamiseen

Punaista basilikaa koristeeksi

Kastike

10 g luomusitruunan kuori ja mehu

12,5 g luomuappelsiinin kuori ja mehu

17,5 g luomugreipin kuori ja mehu

1 tl valkoviinietikkaa

1 tl oliiviöljyä

1 ripaus suolaa

½ tl akasiahunajaa

Valmistus

  • Leikkaa tofu tangoiksi ja kuivaa tangot. Riko muna ja vispaa rakenne rikki. Hienonna pähkinät. Sekoita paprikajauhe ja cayennenpippuri pähkinöiden joukkoon.
  • Kasta tofutangot munaan ja kierittele ne sitten pähkinäseoksessa. Levitä tangot leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä 175-asteisessa uunissa 15‒20 minuuttia.
  • Halkaise kurpitsa ja poista siitä siemenet. Kuori kurpitsa ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Voitele lohkot oliiviöljyllä ja paista niitä 175-asteisessa uunissa 25‒30 minuuttia.
  • Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Sipaise parilapannuun öljyä ja paista munakoisoviipaleita, kunnes ne alkavat saada väriä.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Annostele salaattiainekset tarjolle. Koristele basilikalla ja ripottele feta pinnalle.

LUE MYÖS: 6 hyvää syytä syödä kvinoaa

LUE MYÖS: Miksi kannattaa syödä kurpitsaa

ravintosisältö/annos

Energiaa: 386 kcal

Proteiinia: 19 g

Rasvaa: 26 g

Hiilihydraattia: 23 g

Kuitua: 5,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee