400
g
Hokkaido-kurpitsaa (japanilainen talvikurpitsa)
24
g
fetaa
1
dl
keitettyä mustaa kvinoaa
100
g
munakoisoa
2
tl
oliiviöljyä paistamiseen
Punaista basilikaa koristeeksi
Kastike
20
g
luomusitruunan kuori ja mehu
24
g
luomuappelsiinin kuori ja mehu
34
g
luomugreipin kuori ja mehu
2
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
oliiviöljyä
2
ripaus
suolaa
1
tl
akasiahunajaa
Valmistus
Leikkaa tofu tangoiksi ja kuivaa tangot. Riko muna ja vispaa rakenne rikki. Hienonna pähkinät. Sekoita paprikajauhe ja cayennenpippuri pähkinöiden joukkoon.
Kasta tofutangot munaan ja kierittele ne sitten pähkinäseoksessa. Levitä tangot leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä 175-asteisessa uunissa 15‒20 minuuttia.
Halkaise kurpitsa ja poista siitä siemenet. Kuori kurpitsa ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Voitele lohkot oliiviöljyllä ja paista niitä 175-asteisessa uunissa 25‒30 minuuttia.
Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Sipaise parilapannuun öljyä ja paista munakoisoviipaleita, kunnes ne alkavat saada väriä.
Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Annostele salaattiainekset tarjolle. Koristele basilikalla ja ripottele feta pinnalle.