Tofu-hokkaido-kvinoasalaatti

Vitamiineja ja kivennäisaineita: Tofutankoja, kurpitsaa, munakoisoa, fetaa, appelsiinia, mustaa kvinoaa ja sitruskastiketta.

tiistai 14. tammikuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

1 annos

Tofu

70 g tofua
1 pieni muna
13 g maapähkinöitä
1/5 tl paprikajauhetta
Ripaus cayennenpippuria

Salaatti

200 g Hokkaido-kurpitsaa (japanilainen talvikurpitsa)
12 g fetaa
½ dl keitettyä mustaa kvinoaa
50 g munakoisoa
1 tl oliiviöljyä paistamiseen
Punaista basilikaa koristeeksi

LUE MYÖS: 6 hyvää syytä syödä kvinoaa

Kastike

⅛ luomusitruunan kuori ja mehu
⅛ luomuappelsiinin kuori ja mehu
⅛ luomugreipin kuori ja mehu
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl oliiviöljyä
Ripaus suolaa
½ tl akasiahunajaa

Valmistus

  • Leikkaa tofu tangoiksi ja kuivaa tangot. Riko muna ja vispaa rakenne rikki. Hienonna pähkinät. Sekoita paprikajauhe ja cayennenpippuri pähkinöiden joukkoon.
  • Kasta tofutangot munaan ja kierittele ne sitten pähkinäseoksessa. Levitä tangot leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä 175-asteisessa uunissa 15‒20 minuuttia.
  • Halkaise kurpitsa ja poista siitä siemenet. Kuori kurpitsa ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Voitele lohkot oliiviöljyllä ja paista niitä 175-asteisessa uunissa 25‒30 minuuttia.
  • Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Sipaise parilapannuun öljyä ja paista munakoisoviipaleita, kunnes ne alkavat saada väriä.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Annostele salaattiainekset tarjolle. Koristele basilikalla ja ripottele feta pinnalle.

LUE MYÖS: Miksi kannattaa syödä kurpitsaa

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee