Hokkaidokurpitsasosekeitto ja pähkinämurua
Lämmittävä hokkaidokurpitsakeitto ja päälle kikherne-omena-hasselpähkinämurua.
Lämmittävä hokkaidokurpitsakeitto ja päälle kikherne-omena-hasselpähkinämurua.
Kuuma keitto karkottaa kylmän.
Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan.
Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja viipaloi malto. Levitä leivinpaperilla suojatulle pellille kurpitsaviipaleet, tomaatti, sipuli ja valkosipuli kuorineen.
Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 30 minuuttia.
Mittaa pataan 1 rkl öljyä ja kuullota rosmariinia 2 minuuttia. Lisää 1 dl vettä ja liemikuutio. Lisää paahdetut kasvikset (pullauta valkosipulinkynnet paahdetusta sipulista), mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää pataan vielä 3 dl vettä ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
Anna keiton kiehua hiljalleen vielä 10 minuuttia. Voit tarvittaessa ohentaa keittoa vedellä.
Pilko omena ja aprikoosit, sekoita niihin pähkinät, kikherneet, mausteet ja öljy.
Paista seosta 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Murustele keiton pinnalle.
Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä