Kuuma keitto karkottaa kylmän.

Hokkaidokurpitsasosekeitto ja pähkinämurua

Lämmittävä hokkaidokurpitsakeitto ja päälle kikherne-omena-hasselpähkinämurua.

maanantai 9. marraskuuta 2015 teksti M. Kristensen

Hokkaidokurpitsasosekeitto

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aika yhteensä: 1 tunti

AINEKSET

1 iso hokkaidokurpitsa (n. 2 kg)

300 g kirsikkatomaatteja

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

2 rkl tuoretta rosmariinia

4 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 rkl öljyä

Merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria

Kikherne-pähkinämuru

240 g kypsennettyjä kikherneitä

1 omena

1 dl hasselpähkinöitä

6 kuivattua aprikoosia

¼ tl suolaa

1 rkl tuoretta timjamia

1 rkl öljyä

Päälle

Punaista basilikaa ja kikherne-pähkinämurua

Valmistus

  • Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan.
  • Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja viipaloi malto. Levitä leivinpaperilla suojatulle pellille kurpitsaviipaleet, tomaatti, sipuli ja valkosipuli kuorineen.
  • Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 30 minuuttia.
  • Mittaa pataan 1 rkl öljyä ja kuullota rosmariinia 2 minuuttia. Lisää 1 dl vettä ja liemikuutio. Lisää paahdetut kasvikset (pullauta valkosipulinkynnet paahdetusta sipulista), mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää pataan vielä 3 dl vettä ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
  • Anna keiton kiehua hiljalleen vielä 10 minuuttia. Voit tarvittaessa ohentaa keittoa vedellä.
  • Pilko omena ja aprikoosit, sekoita niihin pähkinät, kikherneet, mausteet ja öljy.
  • Paista seosta 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  • Murustele keiton pinnalle.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

ravintosisältö/annos

Energiaa: 324,3 kcal

Proteiinia: 8,3 g

Rasvaa: 16,3 g

Hiilihydraattia: 40 g

Kuitua: 6,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee