Kuuma keitto karkottaa kylmän.

Hokkaidokurpitsasosekeitto ja pähkinämurua

Lämmittävä hokkaidokurpitsakeitto ja päälle kikherne-omena-hasselpähkinämurua.

maanantai 9. marraskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Hokkaidokurpitsasosekeitto

4 annosta

1 iso hokkaidokurpitsa (n. 2 kg)
300 g kirsikkatomaatteja
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta rosmariinia
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl öljyä
Merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria

Päälle

Punaista basilikaa ja kikherne-pähkinämurua

Kikherne-pähkinämuru
240 g kypsennettyjä kikherneitä
1 omena
1 dl hasselpähkinöitä
6 kuivattua aprikoosia
¼ tl suolaa
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä


Kurpitsaa painonhallintaan


Valmistus

  • Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan.
  • Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja viipaloi malto. Levitä leivinpaperilla suojatulle pellille kurpitsaviipaleet, tomaatti, sipuli ja valkosipuli kuorineen.
  • Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 30 minuuttia.
  • Mittaa pataan 1 rkl öljyä ja kuullota rosmariinia 2 minuuttia. Lisää 1 dl vettä ja liemikuutio. Lisää paahdetut kasvikset (pullauta valkosipulinkynnet paahdetusta sipulista), mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää pataan vielä 3 dl vettä ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
  • Anna keiton kiehua hiljalleen vielä 10 minuuttia. Voit tarvittaessa ohentaa keittoa vedellä.
  • Pilko omena ja aprikoosit, sekoita niihin pähkinät, kikherneet, mausteet ja öljy.
  • Paista seosta 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  • Murustele keiton pinnalle.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee