Hokkaidokurpitsasosekeitto ja pähkinämurua

1 tunti
324,3 kcal

Lämmittävä hokkaidokurpitsakeitto ja päälle kikherne-omena-hasselpähkinämurua.

Kuuma keitto karkottaa kylmän.

Hokkaidokurpitsasosekeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ iso hokkaidokurpitsa (n. 2 kg)
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • 2 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • ½ rkl öljyä
  • Merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria

Kikherne-pähkinämuru

  • 120 g kypsennettyjä kikherneitä
  • ½ omena
  • ½ dl hasselpähkinöitä
  • 3 kuivattua aprikoosia
  • ¼ tl suolaa
  • ½ rkl tuoretta timjamia
  • ½ rkl öljyä

Päälle

  • Punaista basilikaa ja kikherne-pähkinämurua

Valmistus

  • Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan.

  • Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja viipaloi malto. Levitä leivinpaperilla suojatulle pellille kurpitsaviipaleet, tomaatti, sipuli ja valkosipuli kuorineen.

  • Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 30 minuuttia.

  • Mittaa pataan 1 rkl öljyä ja kuullota rosmariinia 2 minuuttia. Lisää 1 dl vettä ja liemikuutio. Lisää paahdetut kasvikset (pullauta valkosipulinkynnet paahdetusta sipulista), mausta suolalla ja pippurilla.

  • Lisää pataan vielä 3 dl vettä ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella.

  • Anna keiton kiehua hiljalleen vielä 10 minuuttia. Voit tarvittaessa ohentaa keittoa vedellä.

  • Pilko omena ja aprikoosit, sekoita niihin pähkinät, kikherneet, mausteet ja öljy.

  • Paista seosta 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  • Murustele keiton pinnalle.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä