Kesäkurpitsanuudeleita ja tofutankoja

30 minuuttia
324,5 kcal

Terveellinen ja kevyt kasvisruoka ei tarkoita makujen puutetta. Kokeile vaikka mango-minttumarinoituja kesäkurpitsanuudeleita ja tofutankoja.

Kesäkurpitsanuudelit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 keltaista tai vihreää kesäkurpitsaa
  • ½ mango
  • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • tuoretta mintunlehteä
  • 1 cm:n pala tuoretta chilipaprikaa
  • cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 50 g sieniä
  • Merisuolaa, pippuria myllystä
  • Granaattiomenan siemeniä koristeeksi

Tofutangot

  • 100 g tofua
  • ½ muna
  • ½ dl (n. 50 g) pistaasipähkinöitä
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ½ muna
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ tl merisuolaa

Valmistus

  • Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne nuudeleiksi kasvissorvilla, veitsellä tai kuorimaveitsellä.
  • Halkaise mango, poista kivi, kaavi hedelmäliha lusikalla kuoresta ja soseuta ¾ hedelmästä tehosekoittimessa marinadiksi mintun, chilin ja mausteiden kanssa.
  • Puhdista ja viipaloi sienet ja ruskista ne kuumassa pannussa.
  • Pilko loput mangosta. Kääntele ”nuudelit” ja sienet marinadissa, koristele granaattiomenan siemenillä.

    Tofutankojen valmistus

  • Rouhi pistaasipähkinät, murskaa valkosipuli ja vatkaa muna. Sekoita ainekset yhteen, mausta suolalla.

  • Leikkaa tofu tangoiksi, kääntele niitä seoksessa. Paista paistinpannussa niukassa öljyssä kullanruskeaksi.