Kesäkurpitsanuudeleita ja tofutankoja

Terveellinen ja kevyt kasvisruoka ei tarkoita makujen puutetta. Kokeile vaikka mango-minttumarinoituja kesäkurpitsanuudeleita ja tofutankoja.

maanantai 16. maaliskuuta 2015 teksti M. Kristensen ja L. Vindahl

Kesäkurpitsanuudelit

4 annosta

2 keltaista tai vihreää kesäkurpitsaa
1 mango
4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
15 tuoretta mintunlehteä
2½ cm:n pala tuoretta chilipaprikaa
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
100 g sieniä
Merisuolaa, pippuria myllystä
Granaattiomenan siemeniä koristeeksi

Tofutangot

200 g tofua
1 muna
1 dl (n. 50 g) pistaasipähkinöitä
½ tl chilihiutaleita
1 muna
1 valkosipulinkynsi
1 tl merisuolaa


Kesäkurpitsanuudelien valmistus

  • Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne nuudeleiksi kasvissorvilla, veitsellä tai kuorimaveitsellä.
  • Halkaise mango, poista kivi, kaavi hedelmäliha lusikalla kuoresta ja soseuta ¾ hedelmästä tehosekoittimessa marinadiksi mintun, chilin ja mausteiden kanssa.
  • Puhdista ja viipaloi sienet ja ruskista ne kuumassa pannussa.
  • Pilko loput mangosta. Kääntele ”nuudelit” ja sienet marinadissa, koristele granaattiomenan siemenillä.
  • Tofutankojen valmistus

  • Rouhi pistaasipähkinät, murskaa valkosipuli ja vatkaa muna. Sekoita ainekset yhteen, mausta suolalla.
  • Leikkaa tofu tangoiksi, kääntele niitä seoksessa. Paista paistinpannussa niukassa öljyssä kullanruskeaksi.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee