Kesäkurpitsanuudeleita ja tofutankoja

Terveellinen ja kevyt kasvisruoka ei tarkoita makujen puutetta. Kokeile vaikka mango-minttumarinoituja kesäkurpitsanuudeleita ja tofutankoja.

maanantai 16. maaliskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Kesäkurpitsanuudelit

4 annosta

2 keltaista tai vihreää kesäkurpitsaa
1 mango
4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
15 tuoretta mintunlehteä
2½ cm:n pala tuoretta chilipaprikaa
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
100 g sieniä
Merisuolaa, pippuria myllystä
Granaattiomenan siemeniä koristeeksi

Tofutangot

200 g tofua
1 muna
1 dl (n. 50 g) pistaasipähkinöitä
½ tl chilihiutaleita
1 muna
1 valkosipulinkynsi
1 tl merisuolaa


Kesäkurpitsanuudelien valmistus

  • Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne nuudeleiksi kasvissorvilla, veitsellä tai kuorimaveitsellä.
  • Halkaise mango, poista kivi, kaavi hedelmäliha lusikalla kuoresta ja soseuta ¾ hedelmästä tehosekoittimessa marinadiksi mintun, chilin ja mausteiden kanssa.
  • Puhdista ja viipaloi sienet ja ruskista ne kuumassa pannussa.
  • Pilko loput mangosta. Kääntele ”nuudelit” ja sienet marinadissa, koristele granaattiomenan siemenillä.
  • Tofutankojen valmistus

  • Rouhi pistaasipähkinät, murskaa valkosipuli ja vatkaa muna. Sekoita ainekset yhteen, mausta suolalla.
  • Leikkaa tofu tangoiksi, kääntele niitä seoksessa. Paista paistinpannussa niukassa öljyssä kullanruskeaksi.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee