Terveellisiä reseptejä Päivällinen Kesäkurpit... Kesäkurpitsanuudeleita ja tofutankoja 30 minuuttia 324,5 kcal Terveellinen ja kevyt kasvisruoka ei tarkoita makujen puutetta. Kokeile vaikka mango-minttumarinoituja kesäkurpitsanuudeleita ja tofutankoja. Teksti: Michelle Kristensen ja Luise Vindahl 15. maaliskuuta 2015 Kesäkurpitsanuudelit Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 keltaista tai vihreää kesäkurpitsaa ½ mango 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä 7½ tuoretta mintunlehteä 1 cm:n pala tuoretta chilipaprikaa 2½ cm:n pala tuoretta inkivääriä 50 g sieniä Merisuolaa, pippuria myllystä Granaattiomenan siemeniä koristeeksi Tofutangot 100 g tofua ½ muna ½ dl (n. 50 g) pistaasipähkinöitä ¼ tl chilihiutaleita ½ muna ½ valkosipulinkynsi ½ tl merisuolaa Valmistus Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne nuudeleiksi kasvissorvilla, veitsellä tai kuorimaveitsellä. Halkaise mango, poista kivi, kaavi hedelmäliha lusikalla kuoresta ja soseuta ¾ hedelmästä tehosekoittimessa marinadiksi mintun, chilin ja mausteiden kanssa. Puhdista ja viipaloi sienet ja ruskista ne kuumassa pannussa. Pilko loput mangosta. Kääntele ”nuudelit” ja sienet marinadissa, koristele granaattiomenan siemenillä. Tofutankojen valmistus Rouhi pistaasipähkinät, murskaa valkosipuli ja vatkaa muna. Sekoita ainekset yhteen, mausta suolalla. Leikkaa tofu tangoiksi, kääntele niitä seoksessa. Paista paistinpannussa niukassa öljyssä kullanruskeaksi. Kasvisruoka