Ranskalaiset herneet ja parmankinkkua

15 minuuttia
147 kcal

Herkulliset herneet ja parmankinkku sopivat erinomaisesti vaikkapa broileri- ja kalaruokien lisukkeeksi.

Ranskalaiset herneet ja parmankinkkua

HELPPOA ja niin herkullista.

© wichmann+bendtsen

Ranskalaiset herneet ja parmankinkkua

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 25 g parmankinkkua
  • ½ sipuli
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • 200 g tuoreita herneitä
  • 1 rkl vettä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ luomusitruunan mehu ja kuori
  • ½ sydänsalaatti

Valmistus

  • Leikkaa parmankinkku pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli.
  • Paahda parmankinkkua paistinpannulla oliiviöljyssä keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota. Lisää murskattu valkosipulinkynsi, herneet ja 2 rkl vettä.
  • Kuumenna ja mausta merisuolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja sitruunankuoriraasteella.
  • Asettele salaatti ja muut ainekset esimerkiksi broilerin tai kalan lisukkeeksi.

Vinkki
Jos haluat täydellisen rapeaa kinkkua, paista se erikseen kokonaisina viipaleina. Anna viipaleiden jäähtyä hieman ja riko ne sitten pienemmiksi paloiksi ja jaa annoksiin juuri ennen tarjoilua.