Broileri-hernerisotto

30 minuuttia
646 kcal

Italialaistyyppinen broileri-hernerisotto valmistuu puolessa tunnissa.

Risottoa lautasella

Broileri-hernerisotto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin rintafilettä à 125 g
  • 4 tl neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia 120 g risottoriisiä
  • ½ kiehuvaa, 1 tl merisuolalla maustettua vettä
  • 4 rkl kuivaa valkoviiniä
  • 4 tl rapsiöljyä ja tilkka herneiden keitinveteen
  • 30 g raastettua parmesaania
  • 200 g tuoreita tai pakastettuja herneitä
  • kourallinen herneenversoja

Broileri-hernerisoton valmistus

  • Kääntele rintafileet 2 teelusikallisessa oliiviöljyä.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Ruskista molemmin puolin kuumalla pannulla, ja kypsennä uunissa 190 asteessa 12 minuuttia.
  • Kuullota sipuli kattilassa oliivi­öljyssä.
  • Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
  • Lisää valkoviini ja kiehuva vesi.
  • Keitä noin 15 minuuttia, kunnes riisit ovat kypsiä, mutta vielä purtavia.
  • Sekoita joukkoon öljy ja parmesaaniraaste.
  • Pane herneet kattilaan, lisää tilkka öljyä ja vähän suolaa.
  • Kaada kiehuva vesi päälle, kiehauta ja kaada vesi pois.
  • Sekoita herneet risoton joukkoon.
  • Leikkaa broileri viipaleiksi.
  • Annostele risotto lautasille, nosta broileriviipaleet päälle, koristele herneenversoilla ja pyöräytä päälle pippuria myllystä.