Broileria, risottoa ja kesäkurpitsaa

30 minuuttia
540 kcal

Herkullinen, vähärasvainen päivällisruoka broilerista.

Broileria, risottoa ja kesäkurpitsaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 200 g broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 purjosipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 tl voita
  • 100 g (runsas ½ dl) risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 8 dl kana- tai kasvislientä
  • 4 tl vihreää pestoa
  • 300 g vihreää kesäkurpitsaa
  • 2 tl parmesaaniraastetta

Valmistus

  • Mausta rintafilee suolalla ja pippurilla. Paista 220-asteisessa uunissa 12 - 14 min.
  • Huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota voissa paksupohjaisessa kattilassa.
  • Lisää riisi ja kuullota 1 min.
  • Lisää viini ja kypsennä risottoa sekoitellen, kunnes viini on haihtunut.
  • Lisää kana- tai kasvislientä 1 dl kerrallaan ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt risottoon ennen kuin lisäät nestettä. Valmiin risoton tulee olla kosteaa ja puuromaista ja riisin rakenteeltaan napakkaa.
  • Sekoita pesto valmiin risoton joukkoon.
  • Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa. Höyrytä suikaleet.
  • Annostele risotto lautaselle ja ripottele päälle parmesaaniraaste.
  • Nosta broileri päälle ja kesäkurpitsasuikaleet viereen.