Broileria, risottoa ja kesäkurpitsaa

Herkullinen, vähärasvainen päivällisruoka broilerista.

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Broileria, risottoa ja kesäkurpitsaa

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

100 g broilerin rintafileetä

suolaa

pippuria

1 purjosipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tl voita

50 g (runsas ½ dl) risottoriisiä

½ dl valkoviiniä

4 dl kana- tai kasvislientä

2 tl vihreää pestoa

150 g vihreää kesäkurpitsaa

1 tl parmesaaniraastetta

Valmistus

Mausta rintafilee suolalla ja pippurilla. Paista 220-asteisessa uunissa 12 - 14 min.

Huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota voissa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja kuullota 1 min. Lisää viini ja kypsennä risottoa sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kana- tai kasvislientä 1 dl kerrallaan ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt risottoon ennen kuin lisäät nestettä. Valmiin risoton tulee olla kosteaa ja puuromaista ja riisin rakenteeltaan napakkaa.

Sekoita pesto valmiin risoton joukkoon.

Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa. Höyrytä suikaleet. Annostele risotto lautaselle ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Nosta broileri päälle ja kesäkurpitsasuikaleet viereen

ravintosisältö/annos

Energiaa: 540 kcal

Proteiinia: 35 g

Rasvaa: 17 g

Kuitua: 7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee