Broileria, risottoa ja kesäkurpitsaa

30 minuuttia
540 kcal

Herkullinen, vähärasvainen päivällisruoka broilerista.

Broileria, risottoa ja kesäkurpitsaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 200 g broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 purjosipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 tl voita
  • 100 g (runsas ½ dl) risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 8 dl kana- tai kasvislientä
  • 4 tl vihreää pestoa
  • 300 g vihreää kesäkurpitsaa
  • 2 tl parmesaaniraastetta

Valmistus

Mausta rintafilee suolalla ja pippurilla. Paista 220-asteisessa uunissa 12 - 14 min.

Huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota voissa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja kuullota 1 min. Lisää viini ja kypsennä risottoa sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kana- tai kasvislientä 1 dl kerrallaan ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt risottoon ennen kuin lisäät nestettä. Valmiin risoton tulee olla kosteaa ja puuromaista ja riisin rakenteeltaan napakkaa.

Sekoita pesto valmiin risoton joukkoon.

Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa. Höyrytä suikaleet. Annostele risotto lautaselle ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Nosta broileri päälle ja kesäkurpitsasuikaleet viereen