Broileria, risottoa ja kesäkurpitsaa
1 annos
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 20 minuuttia
Aika yhteensä: 30 minuuttia
100 g broilerin rintafileetä
suolaa
pippuria
1 purjosipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl voita
50 g (runsas ½ dl) risottoriisiä
½ dl valkoviiniä
4 dl kana- tai kasvislientä
2 tl vihreää pestoa
150 g vihreää kesäkurpitsaa
1 tl parmesaaniraastetta
Valmistus
Mausta rintafilee suolalla ja pippurilla. Paista 220-asteisessa uunissa 12 - 14 min.
Huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota voissa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja kuullota 1 min. Lisää viini ja kypsennä risottoa sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kana- tai kasvislientä 1 dl kerrallaan ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt risottoon ennen kuin lisäät nestettä. Valmiin risoton tulee olla kosteaa ja puuromaista ja riisin rakenteeltaan napakkaa.
Sekoita pesto valmiin risoton joukkoon.
Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa. Höyrytä suikaleet. Annostele risotto lautaselle ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Nosta broileri päälle ja kesäkurpitsasuikaleet viereen
ravintosisältö/annos
Energiaa: 540 kcal
Proteiinia: 35 g
Rasvaa: 17 g
Kuitua: 7 g