Broileria, risottoa ja kesäkurpitsaa

Herkullinen, vähärasvainen päivällisruoka broilerista.

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

1 annos

100 g broilerin rintafileetä
suolaa
pippuria
1 purjosipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl voita
50 g (runsas ½ dl) risottoriisiä
½ dl valkoviiniä
4 dl kana- tai kasvislientä
2 tl vihreää pestoa
150 g vihreää kesäkurpitsaa
1 tl parmesaaniraastetta


Valmistus

Mausta rintafilee suolalla ja pippurilla. Paista 220-asteisessa uunissa 12 - 14 min.

Huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota voissa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja kuullota 1 min. Lisää viini ja kypsennä risottoa sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kana- tai kasvislientä 1 dl kerrallaan ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt risottoon ennen kuin lisäät nestettä. Valmiin risoton tulee olla kosteaa ja puuromaista ja riisin rakenteeltaan napakkaa.

Sekoita pesto valmiin risoton joukkoon.

Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa. Höyrytä suikaleet. Annostele risotto lautaselle ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Nosta broileri päälle ja kesäkurpitsasuikaleet viereen.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Saat vähemmän kaloreita, kun jätät peston pois ja käytät sen sijaan pari ruokalusikallista hienonnettua basilikaa.


  • Jos treenaat rankasti

    Jos treenaat paljon, tarvitset enemmän kaloreita. Saat lisää energiaa, kun suurennat hieman annosta. Aterian koostumus on ravintosisällöltään erinomainen runsaasti treenaavan tarpeisiin.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee