Juurisellerilisuke eli selleritto

50 minuuttia
325,5 kcal

Uudenlainen lisuke tiikerirapujen ja uunitomaattien seuraksi.

Selleritto

Juurisellerilisuke eli selleritto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kasvisliemijauhetta
  • 1½ dl haaleaa vettä
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • ½ tl merisuolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ¼ luomusitruunan kuori

Pinnalle

  • 200 g tiikerikatkarapuja
  • ½ tl hienonnettua tuoretta chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl öljyä
  • Ripaus merisuolaa
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • 10 kirsikkatomaattia

Valmistus

  • Halkaise tomaatit ja paista niitä 15 min 175-asteisessa uunissa.

  • Kuori ja raasta selleri karkeaksi raasteeksi. Kuori sipuli ja pilko se pieniksi kuutioiksi.

  • Kuumenna öljy suuressa padassa, ja kuullota selleriä ja sipulia 4 min samalla sekoitellen.

  • Sekoita liemijauhe veteen, ja kaada liemi selleri-sipuliseoksen päälle pataan. Lisää parmesaani, suola, pippuri ja raastettu/suikaloitu sitruunankuori.

  • Sekoittele minuutin ajan, ja anna hautua 5 min miedolla lämmöllä.

  • Sekoita tiikerikatkaravut, chili, valkosipuli, öljy ja suola. Paista pannulla 3-5 min ja lisää lopuksi hienonnettu korianteri.

  • Annostele selleritto, paistetut tomaatit ja tiikerikatkaravut ja nauti.