Selleritto

Juurisellerilisuke eli selleritto

Uudenlainen lisuke tiikerirapujen ja uunitomaattien seuraksi.

perjantai 9. lokakuuta 2015 teksti M. Kristensen

Juurisellerilisuke eli selleritto

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 50 minuuttia

AINEKSET

½ juuriselleriä

1 sipuli

1 rkl oliiviöljyä

1 tl kasvisliemijauhetta

1½ dl haaleaa vettä

2 rkl parmesaaniraastetta

½ tl merisuolaa

¼ tl rouhittua mustapippuria

¼ luomusitruunan kuori

Pinnalle

200 g tiikerikatkarapuja

½ tl hienonnettua tuoretta chiliä

1 valkosipulinkynsi

1 tl öljyä

Ripaus merisuolaa

2 rkl tuoretta korianteria

10 kirsikkatomaattia

Valmistus

  • Halkaise tomaatit ja paista niitä 15 min 175-asteisessa uunissa.
  • Kuori ja raasta selleri karkeaksi raasteeksi. Kuori sipuli ja pilko se pieniksi kuutioiksi.
  • Kuumenna öljy suuressa padassa, ja kuullota selleriä ja sipulia 4 min samalla sekoitellen.
  • Sekoita liemijauhe veteen, ja kaada liemi selleri-sipuliseoksen päälle pataan. Lisää parmesaani, suola, pippuri ja raastettu/suikaloitu sitruunankuori.
  • Sekoittele minuutin ajan, ja anna hautua 5 min miedolla lämmöllä.
  • Sekoita tiikerikatkaravut, chili, valkosipuli, öljy ja suola. Paista pannulla 3-5 min ja lisää lopuksi hienonnettu korianteri.
  • Annostele selleritto, paistetut tomaatit ja tiikerikatkaravut ja nauti.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 325,5 kcal

Proteiinia: 24,5 g

Rasvaa: 13,5 g

Hiilihydraattia: 31 g

Kuitua: 11,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee