Punajuurikeitto ja lehtikaalisipsit

1 tuntia
219 kcal

Keitot sopivat kaikkiin vuodenaikoihin – ja etenkin kylmiin talvipäiviin. Tässä keitossa pääosassa on punajuuri, joka paahdetaan aluksi uunissa. Upean punaisena hehkuvan keiton kruunaavat rapeat lehtikaalisipsit.

Punajuurta

Punajuurta ja lehtikaalisipsejä

1 tuntia
219 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g punajuurta
  • ½ purjo
  • 1 iso valkosipuli
  • 7½ g inkivääriä
  • ½ kourallista lehtipersiljaa
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ¾ dl maustamatonta skyriä
  • ½ l vettä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 2 rkl maustamatonta skyriä
  • 2 rkl pistaasi­pähkinöitä

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi punajuuret. Pane ne uunivuokaan, peitä foliolla ja paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja aloita sipsien valmistus (ohje sivun alalaidassa).
  • Viipaloi purjo ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri. Pane kaikki keiton ainekset kattilaan.
  • Anna keiton kiehahtaa ja laske sitten lämpöä. Hauduta 15–20 minuuttia.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  • Tarjoile keitto skyrin sekä lehtikaalisipsien ja rouhittujen pistaasipähkinöiden kera.

Jäikö punajuurta yli? Se sopii yllättävänkin moneen ruokaan! Kokeile esimerkiksi punajuurihummusta, punajuuri-piparjuurikeittoa tai kielenvieviä punajuuri-suklaapalloja.


Lehtikaalisipsit
© iStock

Lehtikaalisipsit

30 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 lehtikaalin lehteä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sipulijauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • merisuolaa

Valmistus

  • Huuhdo ja kuivaa lehdet. Poista lehtiruodit, revi lehdet pienemmiksi paloiksi.
  • Sivele lehdet oliiviöljyllä.Mausta molemmilta puolilta.
  • Levitä lehdet uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 150 asteessa 20–24 minuuttia. Kääntele lehtiä väilllä paiston aikana.