Punajuurta
© wichmann+bendtsen

Punajuurikeitto ja lehtikaalisipsit

Keitot sopivat kaikkiin vuodenaikoihin – ja etenkin kylmiin talvipäiviin. Tässä keitossa pääosassa on punajuuri, joka paahdetaan aluksi uunissa. Upean punaisena hehkuvan keiton kruunaavat rapeat lehtikaalisipsit.

torstai 15. helmikuuta 2018 teksti Signe Leth

Punajuurta ja lehtikaalisipsejä

4 annosta

500 g punajuurta
1 purjo
2 iso valkosipuli
15–20 g inkivääriä
kourallinen lehtipersiljaa
1 tl kuivattua timjamia
1½ dl maustamatonta skyriä
1 l vettä
merisuolaa
mustapippuria myllystä


Lisäksi

4 rkl maustamatonta skyriä
4 rkl pistaasi­pähkinöitä

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi punajuuret. Pane ne uunivuokaan, peitä foliolla ja paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja aloita sipsien valmistus (ohje sivun alalaidassa).
  • Viipaloi purjo ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri. Pane kaikki keiton ainekset kattilaan.
  • Anna keiton kiehahtaa ja laske sitten lämpöä. Hauduta 15–20 minuuttia.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  • Tarjoile keitto skyrin sekä lehtikaalisipsien ja rouhittujen pistaasipähkinöiden kera.

Ravintosisältö/annos (sipsit mukaanlukien) 

Energiaa 219 kcal
Proteiinia 12,4 g
Rasvaa 8,4 g
Hiilihydraattia 26,6 g
Kuitua 5,8 g

Jäikö punajuurta yli? Se sopii yllättävänkin moneen ruokaan! Kokeile esimerkiksi punajuurihummustapunajuuri-piparjuurikeittoa tai kielenvieviä punajuuri-suklaapalloja.

Lehtikaalisipsit


© iStock

Lehtikaalisipsit 

4 lehtikaalin lehteä
½ rkl oliiviöljyä
½ tl sipuli- ja valkosipulijauhetta
merisuolaa


Lehtikaali on superruokaa – lue, miksi lehtikaalia kannattaa popsia!

Valmistus

  • Huuhdo ja kuivaa lehdet. Poista lehtiruodit, revi lehdet pienemmiksi paloiksi.
  • Sivele lehdet oliiviöljyllä.Mausta molemmilta puolilta.
  • Levitä lehdet uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 150 asteessa 20–24 minuuttia. Kääntele lehtiä väilllä paiston aikana.  

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee