Punajuurta
© wichmann+bendtsen

Punajuurikeitto ja lehtikaalisipsit

Keitot sopivat kaikkiin vuodenaikoihin – ja etenkin kylmiin talvipäiviin. Tässä keitossa pääosassa on punajuuri, joka paahdetaan aluksi uunissa. Upean punaisena hehkuvan keiton kruunaavat rapeat lehtikaalisipsit.

torstai 15. helmikuuta 2018 teksti S. Leth

Punajuurta ja lehtikaalisipsejä

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 50 minuuttia

Aika yhteensä: 1 tunti

AINEKSET

500 g punajuurta

1 purjo

2 iso valkosipuli

15-20 g inkivääriä

1 kourallinen lehtipersiljaa

1 tl kuivattua timjamia

1½ dl maustamatonta skyriä

1 l vettä

merisuolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi

4 rkl maustamatonta skyriä

4 rkl pistaasi­pähkinöitä

Valmistus


  • Kuori ja kuutioi punajuuret. Pane ne uunivuokaan, peitä foliolla ja paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja aloita sipsien valmistus (ohje sivun alalaidassa).
  • Viipaloi purjo ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri. Pane kaikki keiton ainekset kattilaan.
  • Anna keiton kiehahtaa ja laske sitten lämpöä. Hauduta 15–20 minuuttia.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  • Tarjoile keitto skyrin sekä lehtikaalisipsien ja rouhittujen pistaasipähkinöiden kera.

Jäikö punajuurta yli? Se sopii yllättävänkin moneen ruokaan! Kokeile esimerkiksi punajuurihummusta, punajuuri-piparjuurikeittoa tai kielenvieviä punajuuri-suklaapalloja.

Ravintosisältö/annos (sipsit mukaanlukien)

Energiaa: 219 kcal

Proteiinia: 12,4 g

Rasvaa: 8,4 g

Hiilihydraattia: 26,6 g

Kuitua: 5,8 g

Lehtikaalisipsit


© iStock

Lehtikaalisipsit

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

4 lehtikaalin lehteä

½ rkl oliiviöljyä

½ tl sipulijauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

merisuolaa

Valmistus

  • Huuhdo ja kuivaa lehdet. Poista lehtiruodit, revi lehdet pienemmiksi paloiksi.
  • Sivele lehdet oliiviöljyllä.Mausta molemmilta puolilta.
  • Levitä lehdet uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 150 asteessa 20–24 minuuttia. Kääntele lehtiä väilllä paiston aikana.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee