Punajuuri-piparjuurikeitto

25 minuuttia

Samettisen pehmeä keitto lämmittää talvipäivänä.

Punajuuri-piparjuurikeittoa kulhossa

Punajuuri-piparjuurikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 600 g kuorittua punajuurta
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 oksa timjamia
  • 10 cm pala piparjuurta
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 2 tl kylmäpuristettua rypsi- tai rapsiöljyä

Päälle

  • 6 rkl skyriä tai rahkaa
  • 2 tl rypsi- tai rapsiöljyä
  • 1 ruukku ruohosipulia

Lisäksi

  • 2 Viipale kokojyväväleipää

Punajuuri-piparjuurikeiton valmistus

  • Kuutioi punajuuri ja freesaa oliiviöljyssä minuutin ajan.

  • Lisää kasvisliemi ja timjamin­oksa.

  • Anna kiehua hiljalleen 15 ­minuuttia.

  • Poista timjaminoksa.

  • Lisää keittoon kuorittu, hienoksi raastettu piparjuuri, ripaus suolaa, pippuria ja rypsiöljy.

  • Soseuta keitto ja tarkista maku.

  • Jaa keitto lämmitetyille lautasille.

  • Sekoita rypsiöljy skyrin tai rahkan joukkoon.

  • Viimeistele annokset skyrillä tai rahkalla ja ruohosipulisilpulla.