Punajuuri-piparjuurikeitto

25 minuuttia
479 gram

Samettisen pehmeä keitto lämmittää talvipäivänä.

Punajuuri-piparjuurikeittoa kulhossa

Punajuuri-piparjuurikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 600 g kuorittua punajuurta
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 oksa timjamia
  • 10 cm pala piparjuurta
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 2 tl kylmäpuristettua rypsi- tai rapsiöljyä

Päälle

  • 6 rkl skyriä tai rahkaa
  • 2 tl rypsi- tai rapsiöljyä
  • 1 ruukku ruohosipulia

Lisäksi

  • 2 Viipale kokojyväväleipää

Punajuuri-piparjuurikeiton valmistus

  • Kuutioi punajuuri ja freesaa oliiviöljyssä minuutin ajan.
  • Lisää kasvisliemi ja timjaminoksa.
  • Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
  • Poista timjaminoksa.
  • Lisää keittoon kuorittu, hienoksi raastettu piparjuuri, ripaus suolaa, pippuria ja rypsiöljy.
  • Soseuta keitto ja tarkista maku.
  • Jaa keitto lämmitetyille lautasille.
  • Sekoita rypsiöljy skyrin tai rahkan joukkoon.
  • Viimeistele annokset skyrillä tai rahkalla ja ruohosipulisilpulla.