Terveellisiä reseptejä Päivällinen Punajuuri-... Punajuuri-piparjuurikeitto 25 minuuttia 479 gram Samettisen pehmeä keitto lämmittää talvipäivänä. Teksti: KUNTOPLUS 31. tammikuuta 2017 Punajuuri-piparjuurikeitto Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 600 g kuorittua punajuurta 2 tl neitsytoliiviöljyä 1 l kasvislientä 1 oksa timjamia 10 cm pala piparjuurta merisuolaa pippuria myllystä 2 tl kylmäpuristettua rypsi- tai rapsiöljyä Päälle 6 rkl skyriä tai rahkaa 2 tl rypsi- tai rapsiöljyä 1 ruukku ruohosipulia Lisäksi 2 Viipale kokojyväväleipää Punajuuri-piparjuurikeiton valmistus Kuutioi punajuuri ja freesaa oliiviöljyssä minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja timjaminoksa. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Poista timjaminoksa. Lisää keittoon kuorittu, hienoksi raastettu piparjuuri, ripaus suolaa, pippuria ja rypsiöljy. Soseuta keitto ja tarkista maku. Jaa keitto lämmitetyille lautasille. Sekoita rypsiöljy skyrin tai rahkan joukkoon. Viimeistele annokset skyrillä tai rahkalla ja ruohosipulisilpulla. KeittoKasvisruoka